Woonverzekering Loon Inboedel- en opstalverzekeringen, al vanaf €9,05 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Natuurlijk, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Dankzij onze vergelijker ontdek je de beste woonverzekering voor bewoners van Loon. Een woonverzekering is een term voor een opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus met 1 polis zowel het huis als je spullen. Beschik je over een huurhuis? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Check en vergelijk hier alle erkende verzekeraars als bijv. EAG Assuradeuren en London Verzekeringen die schade als gevolg van storm, inbraak, bliksem, brand (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Loon april 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Je bent gedekt tegen schade door o.a. water, storm, brand, diefstal, inbraak. Je kunt dan denken aan een gestolen laptop. De definitie van inboedel is alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Bezittingen die vastzitten aan je huis kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan spullen als magnetron of sjaals? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Loon? Gebruik hiervoor meteen onze vergelijker! Meestal werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Hollanders nemen een handig verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en simpel af te sluiten. In zo’n verzekeringspakket zitten vaak inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel is dit alles te combineren met autoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, reisverzekering. Verzekeraars als Centraal Beheer of SNS zijn expert op het gebied van deze pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Leeuwarden verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Korte lijnen met service

Snel geld op je rekening

1 maandelijkse rekening

Grip op de kosten

woonverzekering-loon


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Assen? Dan is dit je heel wat waard. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade door water, storm, brand en andere oorzaken. Let op: ook de onroerende goederen zoals een 2e woning zijn gedekt. Op die manier zul je veel financiële compensatie krijgen als jouw woning iets overkomt. Veel van de hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kosten n.a.v. bliksem en ontploffing. In het geval van een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of gaslekken? Brand rondom de woning kan ook jou gebeuren. De kosten zijn niet mals. Met een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld roetschade. Schade aan jouw bezittingen lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak / Diefstal

Diefstal in Loon kan ook jou gebeuren. De Roemeense methode of hengelen via brievenbus, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade vanwege inbraak dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis en bijgebouwen gaat middels de opstal, en ontvreemde eigendommen gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een hoosbui en een kapotte kit voeg. Een mogelijke schadepost is een onbruikbare wasmachine. Meestal wordt deze schade gedekt door de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw condities van de polis en check wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Af en toe hebben we te maken met een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in een flinke schade. Bijvoorbeeld door missende dakpannen. Meestal heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt kan er sprake zijn van een relatief hoog eigen risico tot om en nabij de €610.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Loon
Binnen een paar minuten een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw situatie? Op deze pagina vind je bruikbare info. Verzeker meteen het huis in Loon zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als een all risk polis
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor twee-onder-een-kapwoning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle woonverzekeringen die in lijn zijn met jouw wensen. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Loon

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Tip: jij mag de woonverzekering in Loon complementeren met additionele belangrijke aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna lees jij praktische info (of bekijk woonverzekering Hurwenen afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een goede glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Een dergelijke glasmodule is in een dergelijke situatie vaak interessant. Deze additionele zekerheid staat je bij om de gevallen van schade aan ramen (glas). Goed om te weten: spiegels en iPhones zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Doorzoek in het ondertekende contract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schades van eigen hand. Uiteraard wordt er alleen betaald als iets per ongeluk gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas cola over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering mag je aanvullen met een erkende buitenhuisdekking. Op die manier zijn de kostbaarheden niet alleen in huis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Drenthe). Hierbij gaat het dan om attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Je moet dan denken aan een navigatieapparaat + een rollator. Let op oververzekering: misschien heb je al een telefoonverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Loon

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en letselschade. Onder andere een barst in het scherm en ook medische kosten. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook als dit gebeurt door de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Dergelijke polissen vergoeden bedragen vanaf €1.250.000 tot wel €4.350.000. In de regel is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €2,80 (per maand). Check ook BLG wonen.

Rechtsbijstandverzekering Loon
De module rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. aankopen die niet geleverd zijn & schade of letsel in verkeer. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je wordt ondersteund zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit grofweg 4 varianten.

 • Consumentenzaken (bijv. een webshop die niet levert)
 • Inkomen (bijv. geschil over de uitkering)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeer (bijv. conflict met een schadehersteller)

De premies per maand verschillen enorm (vanaf circa €30,80 tot wel €37,10 per maand in april 2024). De prijs hangt af van het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Loon op maat? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?