Woonverzekering Leek Opstal- en inboedelverzekering, al voor €8,30 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij dat je een goede verzekering hebt. Via de vergelijkingstool stap je over naar de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van Leek. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal + inboedelverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Beschik je over een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle populaire aanbieders zoals DAK en Interpolis die schade door o.a. storm, bliksem, water, vandalisme verzekeren.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Leek juni 2024

Dankzij een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Je bent gedekt tegen schade door bijv. vandalisme, brand, inbraak, water, diefstal. Handig bijvoorbeeld in het geval van een stukke televisie. Met de term inboedel omschrijven we alle kostbaarheden die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die die daadwerkelijk “vast” zitten verzeker je via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als fornuis en keukentafel? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Leek? Start meteen met à la minute’de woonverzekeringstool. Meestal gaat dit hand in hand, samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In een verzekeringspakket tref je meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel kan je dit combineren met reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als Avéro Achmea of Interpolis werken met zulke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Kollum verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-leek


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Leek? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert het huis tegen schade voortkomend uit water, storm, brand en andere oorzaken. Ook overige onroerende onderdelen als de garage zijn afgedekt. Op basis daarvan wordt je financieel ondersteund als je woning iets overkomt. Alle grote hypotheken willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen kosten n.a.v. aanrijding of aanvaring en vandalisme. In het geval van een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of een defect strijkapparaat? Brand in huis is altijd een risico. De kosten zijn al snel erg hoog. Middels een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. roetschade. Schade aan jouw spullen dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een diefstal in Leek kan ook bij jou thuis gebeuren. De gaatjesboormethode of hengelen via brievenbus, er zijn allerlei opties. De schade die je oploopt n.a.v. inbraak / diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan de woninghandel je af met de opstalverzekering, en gestolen eigendommen gaan via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Lekkage aan de dakgoot en loslatende kit. Je kunt dan denken aan schade als vochtplekken op de buur. Meestal wordt dit afgedekt door de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de condities van de polis en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Zo nu en dan ondergaan wij een fikse storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor hevige schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapotte schutting. Veelal is het schade aan het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm heb je te maken met een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €475.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Leek
Vandaag nog een goede woonverzekering afsluiten die past bij jouw woning? Onderstaand vind je enkele handige tips. Verzeker à la minute jouw onderkomen in Leek zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer eventueel aanvullende modules als de all risk verzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (dit kan zijn villa). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle woonverzekeringen die in lijn zijn met jouw filters. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Leek

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: men mag deze woonverzekering in Leek aanvullen met verschillende praktische aanvullende modules. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hierna lees jij bruikbare informatie (of ga verder naar woonverzekering Hilvarenbeek afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel ramen? Een aanvullende glasdekking is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze nieuwe polis verzekert in het geval je van schade aan de glazen. Tip: een mooie spiegel en mobiele telefoons zijn meestal niet afgedekt. Heb je een huurwoning? Check in het ondertekende contract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan neem je de all-risk woonverzekering. Deze module staat garant voor bijna alle denkbare schades. Oftewel, ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Natuurlijk wordt er alleen betaald als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • de hond maakt iets kapot
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas drinken over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering mag je aanvullen met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Groningen). Hierbij gaat het dan om kostbaarheden die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Je moet dan denken aan een spiegelreflexcamera en een muziekinstrument. Pas op voor oververzekeren: wellicht beschik je al over een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Leek

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schades van producten en letselschade. Voorbeelden zijn kapotte apparatuur en ook medische kosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook als dit gebeurt door jouw partner of de kinderen. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Deze verzekeringen bieden een verzekerd bedrag beginnend bij €1.350.000 tot wel €3.600.000. Doorgaans betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module is al af te sluiten vanaf €3,00 (per maand). Check ook Polis Direct polis.

Rechtsbijstandverzekering Leek
Het product rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij uiteenlopende geschillen. Dit is relevant bij o.a. conflict met een reisbureau of geschillen met de buren. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je wordt ondersteund zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Wij onderscheiden meerdere varianten.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil met school van de kinderen)
 • Inkomen (bijv. ontslag)
 • Woon-module (bijv. conflict over wonen)
 • Verkeer (bijv. verhalen van schade)

De maandelijkse premies fluctueren behoorlijk (vanaf circa €31,90 oplopend tot €29,55 per maand in juni 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in het type verzekering, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Leek online afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering