Woonverzekering Rucphen Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €4,20 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het goed dat je verzekerd bent. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van Rucphen. Het concept woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal en inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier alle landelijke partijen als HEMA en Zelf die schade als gevolg van inbraak, vandalisme, water, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Rucphen april 2024

Op basis van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Wat voor schade? Nou o.a. vandalisme, storm, inbraak, water, brand. Je moet dan denken aan bijv. een kapotte televisie. De definitie van inboedel is alle bezittingen die “los” staan in jouw woning. Bezittingen die echt vast aan jouw woning zitten lopen via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar veel Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij hecht toch ook waarde aan zaken als broodrooster en hoeden? We onderscheiden 3 varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Rucphen? Start meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen gaat dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. We spreken ook over een unieke pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In zo’n verzekeringspakket zitten regelmatig inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel sluit je dit tezamen af met huisdierenverzekering, rechtsbijstand, gezinsongevallenverzekering, doorlopende reisverzekering. Aanbieders als Bruns ten Brink + Unigarant verkopen dergelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Roodhuis verzekeringspakket.

Voordelig

Extra pakketkorting

Centrale klantenservice

Online schade melden

Elke maand 1 overzicht

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-rucphen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Rucphen? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade die hun oorsprong vindt in inbraak, brand of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als de garage zijn inclusief. Met zo’n polis kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Veel van de hypotheekverstrekkers verplichten deze polis. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten n.a.v. water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed of schroeischade. Bij een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een brandende kaars of gaslekken? Brand in huis is altijd een risico. De kosten zijn niet mals. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. roetschade. Schade aan jouw eigendommen verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Rucphen is altijd een risico. Insluipen of een deur of raam intrappen, het kan op zoveel manieren. De kostenpost n.a.v. diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan de woninggaat d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde spullen regel je via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een kapotte wasmachine en een kapot aquarium. Je kunt last krijgen van onbruikbare meubels. In veel gevallen worden dergelijke kosten vergoed d.m.v. de opstal- of inboedelverzekering. Download de laatste polisvoorwaarden en check welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Een enkele keer ondervinden we een hevige storm. De definitie van storm is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met forse schade. Je kunt denken aan een kapotte gevel. Doorgaans is het schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert heb je te maken met een verhoogd eigen risico oplopend tot €600.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Rucphen
Zonder problemen een betaalbare woonverzekering afsluiten die past bij jouw ideaalplaatje? Hierna tref je een handig stappenplan. Verzeker à la minute jouw woning in Rucphen eenvoudig online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het soort woning (dit kan zijn studio). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Rucphen

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat er nog wat mist. Advies: jij mag de woonverzekering in Rucphen aanvullen met een paar interessante aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hierna vind je nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering Olst afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is voor huizen als dezede moeite. Deze additionele dekkingstaat garant bij gebroken glas. Let op: een mooie spiegel en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Raadpleeg je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert een breed scale aan schades. Dus ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot iemands iPhone van tafel
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit frisdrank over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met de buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen in je woning afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Noord-Brabant). Het betreft hier bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een filmcamera + een muziekinstrument. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijkerwijs hebben jullie al een instrumentenverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Rucphen

Met een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over schade aan eigendommen en schade aan iemands gezondheid. Je kunt denken aan een kapotte laptop + medische kosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Goed om te weten: deze verzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw partner of de kinderen. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze producten bieden een verzekerd bedrag vanaf €1.250.000 oplopend tot €2.850.000. Vaak betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module is er al vanaf €2,85 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Allsecur pakket.

Rechtsbijstandverzekering Rucphen
De rechtsbijstand biedt support bij juridische aanvaringen. Bijvoorbeeld bij conflict met werkgever & conflict met makelaar. Dan kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit meerdere varianten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Werk & Inkomen (bijv. sociale wetgeving)
 • Woon-module (bijv. conflict met aannemer)
 • Verkeer (denk aan schade of letsel in verkeer)

De maandelijkse premies variëren significant (startend vanaf €26,75 tot wel €32,65 p/maand in april 2024). De premie wordt gebaseerd op het pakket dat je kiest, het verzekerde bedrag, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Rucphen op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering