Woonverzekering Rotterdam Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €4,15 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelf, jouw bezit is je heel wat waard. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Dankzij deze pagina achterhaal je de beste woonverzekering voor bewoners van Rotterdam. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal en inboedelverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw huis + jouw eigendommen. Heb je een huurwoning? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Bekijk en vergelijk hier alle landelijke aanbieders waaronder Ditzo en ING die schade door o.a. water, vandalisme, bliksem, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Rotterdam april 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Wat voor schade? Nou onder andere vandalisme, water, brand, diefstal, inbraak. Denk bijvoorbeeld aan een beschadigde vloer. De definitie van inboedel is alle kostbaarheden die niet vastgenageld zitten aan het huis. Spullen die vastgenageld zitten aan je woning lopen via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan spullen als pannen en prothesen(gebit e.a.)? Er zijn in de basis drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Rotterdam? Begin direct met meteen onze vergelijker! In de regel doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Nederlanders gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een speciale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In het verzekeringspakket zie je meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker zijn er mogelijkheden voor motorverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsbedrijven als FBTO of Reaal hebben veel ervaring met zulke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Ransdaal verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Online schade melden

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-rotterdam


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Rotterdam? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een schuurtje zijn inclusief. Met zo’n polis kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als er iets gebeurt. Bekende hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Via een (extra) uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten n.a.v. windstormen (vanaf windracht 7) en diefstal. Meer zekerheid? Met een allrisk opstalverzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kaarsen laten branden of een omgevallen lamp? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Dankzij een brandverzekering dek je schade af door o.a. smeltschade. Brandschade aan jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Rotterdam is niet leuk, maar kan gebeuren. De takjesmethode of hengelen, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt naar aanleiding van inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning handel je af via de opstalverzekering, en ontvreemde bezittingen handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekkende wasmachine of bevroren leidingen. Een mogelijke schadepost is onbruikbare meubels. In veel gevallen worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de opstal/inboedelverzekering. Download de condities van de polis en achterhaal wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Sporadisch hebben we te maken met een hevige storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met schade aan jouw huis. Denk maar aan een kapotte schutting. Vaak gaat het om schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade werken verzekeraars met een verhoogd eigen risico die oploopt tot €620.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Rotterdam
Vandaag nog een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw huis en wensen? Op deze pagina vind je een handig stappenplan. Verzeker meteen jouw huis in Rotterdam probleemloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als buitenshuisverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als hoekwoning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ontdekt hierna alle mogelijkheden die passen bij jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Rotterdam

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Goed om te weten: je kunt de woonverzekering in Rotterdam completer maken met extra interessante aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hierna spot je aanvullende info (of bekijk woonverzekering Oldelamer afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Zo’n extra glas polis is voor zulke huizen vaak interessant. Deze mogelijke dekkingbetaalt uit bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Let op: aquaria, spiegels en smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg de meest recente overeenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering staat garant voor bijna alle schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • De iPad laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas rode wijn over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis mag je aanvullen met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Zuid-Holland). We spreken hier van kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een spiegelreflexcamera of een kinderwagen. Waak voor oververzekering: wellicht heb je al een instrumentenverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Rotterdam

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schades van producten en schade aan het lichaam. Hierbij kan jij denken aan: kapotte apparatuur en ook ziekenhuiskosten. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze verzekeringen staan jou bij vanaf zo’n €950.000 oplopend tot €3.150.000. In de regel hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module is er al vanaf €3,15 per maand. Bekijk ook Verzekeruzelf.nl afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Rotterdam
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij problemen op juridisch gebied. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld erfrechtgeschillen of conflicten over erfrecht. In dat geval is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn grofweg 4 varianten.

 • Consument & wonen (bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Inkomen (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Module verkeer (bijv. geschil met een verzekeraar)

De premies van de verzekeraars verschillen enorm (beginnend bij €28,25 oplopend tot €26,85 p/maand in april 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het verzekerde bedrag, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Rotterdam afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering