Woonverzekering Rinsumageast Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €3,85 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Uiteraard, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je de goedkoopste of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Rinsumageast. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Huur je? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Bekijk en vergelijk hier alle landelijke aanbieders waaronder Bovag en Turien en Co die schade door bijvoorbeeld water, inbraak, bliksem, brand verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • De beste pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Rinsumageast mei 2024

Door middel van een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld door diefstal, inbraak, water, brand, storm. Dit kan bijv. gaan om een stukke wasmachine. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle eigendommen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Zaken die aan het huis vastzitten behoren tot de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar veel Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als tafelbestek en servies? Op dit gebied zijn er een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Rinsumageast? Open meteen de woonverzekeringstool. Vaak doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer huishoudens gaan voor een goedkoop verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In zo’n verzekeringspakket tref je vaak inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel zijn er mogelijkheden voor autoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Delta Lloyd of ZLM zijn expert op het gebied van eigen pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Poppenwier verzekeringspakket.

Voordelig

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Uitstekende online service

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

woonverzekering-rinsumageast


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Dantumadiel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade voortkomend uit o.a. brand, inbraak of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een 2e woning zijn inclusief. Hierdoor zorg je voor lagere kosten als je woning iets overkomt. Bijna alle hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Via een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schadeposten als stormschade of olie. Bij een all-risk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een kapotte koelkast? Brand in huis is altijd een risico. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. smeltschade. Schade van roerende zaken worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak

Diefstal in Rinsumageast is altijd een risico. De Roemeense methode of een deur forceren, het kan op zoveel manieren. Schade n.a.v. diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: braakschade aan jouw huis regel je middels de opstal, en ontvreemde spullen regel je via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekkende wasmachine en een lek waterbed. Een mogelijke schadepost is een opbollende vloer. In veel gevallen worden dergelijke kosten vergoed middels de opstal/inboedelverzekering. Bestudeer de voorwaarden van de polis om te zien welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Incidenteel ondervinden we een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in hevige schade. Hierbij kan het gaan om o.a. losse dakpannen. Meestal is het schade aan het huis zelf, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm kan er sprake zijn van een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €455.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Rinsumageast
Gemakkelijk een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Hierna vind je enkele handige tips. Verzeker direct jouw onderkomen in Rinsumageast gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheid
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (dit kan zijn studio). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die rijmen met jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Rinsumageast

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Tip: je kunt de woonverzekering in Rinsumageast complementeren met enkele praktische aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand lees jij praktische details (of bezoek info over woonverzekering Odoornerveen afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is de glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is in dat geval vaak interessant. Deze nieuwe polis betaalt uit bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Belangrijk: zaken als een aquarium of tablets zijn meestal niet afgedekt. Heb je een huurwoning? Check in het ondertekende contract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling verzekert een breed scale aan schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs wordt er alleen betaald als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit frisdrank over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan een smartphone en een verrekijker. Je bent al gauw oververzekerd: misschien beschik je al over een telefoonverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Rinsumageast

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je kosten van schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schades van producten en schade aan personen. Denk dan aan een deuk in de auto of therapie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door de kids of jouw hond. Je bent er niet toe verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules bieden een verzekerd bedrag van €1.150.000 tot ruim €3.050.000. Meestal betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is al af te sluiten vanaf €3,35 per maand. Bekijk ook HEMA afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Rinsumageast
De module rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan conflict met bedrijven en conflict over pensioenuitkeringen. Daarbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit enkele varianten.

 • Consumenten-module(bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Werk & Inkomen (bijv. reorganisatie)
 • Woon-module (bijv. erfafscheidingen e.d. )
 • Verkeersconflicten (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies verschillen nogal (beginnend bij €24,00 tot wel €30,55 per maand in mei 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Rinsumageast afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering