Woonverzekering Rien Een opstal- en/of inboedelverzekering al voor €8,70 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed dat je verzekerd bent. Via deze pagina vind je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor inwoners van Rien. Een woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal + inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je moeiteloos de woning én jouw inboedel. Heb je een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier alle erkende aanbieders als Europeesche en Klaverblad die schade door bijvoorbeeld storm, inbraak, brand, bliksem verzekeren.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Rien mei 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door inbraak, vandalisme, diefstal, brand, water. Je kunt dan denken aan een defecte koelkast. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle spullen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Eigendommen die je niet zomaar kunt meenemen dek je af met een opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel Nederlanders hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als verlichting en audiovisuele apparatuur? Op dit gebied zijn er drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Rien? Begin direct met à la minute’onze vergelijker! Meer en meer werkt dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen gaan voor een populair verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een totale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en een maandelijkse factuur. In jouw verzekeringspakket vind je bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Soms neemt men hierbij ook reisverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals De Goudse of Nationale Nederlanden hanteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Check ook: Philippine verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Grip op de kosten

woonverzekering-rien


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Littenseradiel? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade door bijvoorbeeld brand en storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een vakantiewoning zijn verzekerd. Via deze verzekering kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als er iets gebeurt. Veel van de hypotheekverstrekkers verplichten deze polis. Door middel van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kostenposten veroorzaakt door stormschade en omvallen van bomen. In het geval van een allrisk opstalverzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of een oververhitte elektrische deken? Brand in huis kan iedereen overkomen. Dergelijke kosten zijn vaak enorm. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. blikseminslag. Brandschade aan jouw eigendommen verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak

Een inbraak in Rien is niet leuk, maar kan gebeuren. Gaatjes boren of een deur of raam intrappen, er zijn allerlei mogelijkheden. Schade naar aanleiding van diefstal / inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade door inbraak aan de woninggaat met de opstalverzekering, en gestolen spullen handel je af via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Omhoogkomend rioolwater / het stukvriezen van CV-buizen. Het gevolg kan zijn kapotte apparatuur. Normaliter worden dergelijke kosten vergoed door de opstal/inboedelverzekering. Open de polisvoorwaarden om te zien wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Zo nu en dan ondervinden we een fikse storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Hierbij kan het gaan om o.a. beschadigde gevel. In veel gevallen heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico oplopend tot €300.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Rien
Meteen een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Hieronder tref je bruikbare info. Verzeker jouw jouw woning in Rien probleemloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer optioneel aanvullende dekkingen als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor woonboerderij). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die passen bij jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Rien

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Advies: men mag deze woonverzekering in Rien completer maken met een aantal nuttige aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hierna lees je aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Nuenen afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen aan te raden. Deze mogelijke modulestaat garant in het geval je van schade aan de glazen. Opmerking: aquaria, spiegels en tablets zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Check in de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor bijna alle schades. Dit betekend ook: schades waar jij zelf schuldig aan bent. Tevens geldt dit alleen als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • Een telefoon laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om een iPad & een gehoorapparaat. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs bezit jij al een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Rien

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor kosten van schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over materiële schade en schade aan personen. Denk dan aan een vlek in de vloer en kosten van een ziekenhuis. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen vergoeden bedragen variërend van €1.350.000 tot €3.150.000. Doorgaans betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module heb je al vanaf €2,70 (per maand). Check ook ASR Verzekeringen afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Rien
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan conflict met een webshop & conflict na autoschade. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer iemand jou helpt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit grofweg 4 varianten.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil over ouderlijk gezag)
 • Module werk (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Module Wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (bijv. conflict over verzekering)

De premies fluctueren behoorlijk (startend vanaf €25,05 tot €26,95 p/maand in mei 2024). De prijs komt tot stand door het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Rien vergelijken? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering