Woonverzekering Katwoude Jouw woning en/of inboedel verzekeringen al voor €5,00 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het prettig dat je verzekerd bent. Dankzij onze vergelijker ontdek je de beste woonverzekering (met een lage premie) die je kunt afsluiten in Katwoude. Zo’n woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Geen koopwoning maar een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle populaire verzekeraars waaronder Europeesche en nowGo die schade veroorzaakt door bliksem, storm, brand, water (grotendeels) verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Katwoude april 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld door inbraak, vandalisme, diefstal, brand, water. Dit kan bijv. gaan om schade aan elektrische apparatuur. Met inboedel bedoelen we alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Kostbaarheden die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen behoren tot de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als stoffering of iPad? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Katwoude? Start meteen met à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen doet men dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal consumenten kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In zo’n verzekeringspakket zitten doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens kan je dit combineren met brommerverzekering, reisverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Bruns ten Brink of Nederlanden van Nu bieden de optie tot zulke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Hulsberg verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Online schade melden

Alle premies op 1 factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-katwoude


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Waterland? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade die hun oorsprong vindt in water, storm, brand en andere oorzaken. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als de carport zijn gedekt. Met zo’n polis kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. De meeste hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Aan de hand van een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen kostenposten veroorzaakt door windstormen (vanaf windracht 7) en plundering. Meer zekerheid? Met een allrisk polis krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of een fout in het elektriciteitsnet? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Brandschade aan jouw bezittingen dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Katwoude is altijd een risico. De gaatjesboormethode of een cilinder uittrekken, er zijn allerlei opties. De schade die je oploopt vanwege diefstal kan je beperken met een woonverzekering: braakschade aan de woningregel je middels de opstal, en gestolen bezittingen lopen via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Extreme regenval en een kapot aquarium. Typische schade is een vloer die hersteld moet worden. Normaliter worden dergelijke kosten verzekerd via de opstal- of inboedelverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van de polis en check in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Een enkele keer hebben we in Nederland een serieuze storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn aanzienlijke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot dak. Doorgaans gaat het om schade aan het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt geldt er vaak een hoger eigen risico oplopend tot €435.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Katwoude
Eenvoudig een woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Hierna bekijk je een handig stappenplan. Verzeker direct jouw woning in Katwoude zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende modules als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Kies het type woning (bijv. 2-onder-1-kap). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw wensen. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Katwoude

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Advies: je kunt jouw woonverzekering in Katwoude nog persoonlijker maken met diverse nuttige aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop tref jij nuttige specificaties (of check details over woonverzekering Harich afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een all-risk glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een extra verzekering voor het glas is in een dergelijke situatie de moeite. Deze nieuwe polis staat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Advies: aquaria, spiegels en mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Lees de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze module is er voor bijna alle schades. Oftewel, ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Logischerwijs wordt er alleen betaald als het hier een ongelukje betreft. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Je stoot in een winkel iets om
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit een glas cola over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een buitenhuisdekking. Zodoende zijn je bezittingen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Noord-Holland). Voorbeelden hiervan zijn bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Denk aan een filmcamera + drumstel. Je bent al gauw oververzekerd: dikwijls heb je al een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Katwoude

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Onder andere een kapotte laptop en kosten van een arts. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Tip: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules bieden een verzekerd bedrag vanaf zo’n €1.400.000 tot wel €3.100.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €2,90 p/maand. Ga verder naar Delta Lloyd afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Katwoude
De polis rechtsbijstand geeft ondersteuning bij uiteenlopende geschillen. Dit is relevant bij o.a. sociale wetgeving en conflict met de buren. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat je advies krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn grofweg 4 opties.

 • Consumentenzaken (bijv. erfrechtgeschillen)
 • Module werk (bijv. sociale wetgeving)
 • Woon-module (bijv. de hypotheek)
 • Verkeer-module (bijv. verkeersongeluk)

De premies van de verzekeraars schommelen nogal (beginnend bij €25,80 tot wel €29,75 per maand in april 2024). Deze prijs komt tot stand door de gekozen dekking, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Katwoude op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?