Woonverzekering Ridderkerk Inboedel- en opstalverzekeringen, al vanaf €9,75 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als je iets vervelends overkomt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Dankzij de verzekeringsvergelijker stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw woning in Ridderkerk. Zo’n woonverzekering is een combinatie van een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig de woning én jouw inboedel. Huur je? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle landelijke aanbieders waaronder Bruns ten Brink en ZLM die schade veroorzaakt door bliksem, inbraak, vandalisme, storm vergoeden.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Ridderkerk juni 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Wat voor schade? Nou bijv. water, vandalisme, storm, inbraak, diefstal. Je moet dan denken aan bijv. een stukke TV. Met de term inboedel omschrijven we alle kostbaarheden die je zonder iets te breken kunt meenemen. Bezittingen die je niet zomaar kunt meenemen behoren tot de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter veel huishoudens hebben wel zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als broodrooster en dressoir? Er zijn in de basis drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wil jij een goede inboedelverzekering Ridderkerk? Begin direct met meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens combineren de polissen en gaan voor een populair verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In een dergelijk verzekeringspakket vind je bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel kan je dit combineren met motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, autoverzekering. Aanbieders als Centraal Beheer en Unigarant werken met soortgelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Persingen verzekeringspakket.

Voordelig

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-ridderkerk


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Ridderkerk? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als de carport zijn afgedekt. Met zo’n polis kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van schade. De meeste hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) ben je verzekerd voor schadeposten als aanrijding of aanvaring of smeltschade. Dankzij een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kaarsen laten branden of een smerige schoorsteen? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering dek je schade af door o.a. doorbranden van apparatuur. Brandschade aan roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Ridderkerk is altijd een risico. De Roemeense methode of hengelen via brievenbus, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade door diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: braakschade aan het huis en bijgebouwen regel je met de opstalverzekering, en gestolen bezittingen regel je via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Lekkage aan de dakgoot of een lekkende kraan. Je kunt dan denken aan schade als een vloer die hersteld moet worden. Normaliter worden de kosten betaald via de inboedel/opstalverzekering. Check jouw condities van de polis om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Zelden ondervinden we een hevige storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade rondom het huis. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot dak. Doorgaans resulteert het in schade aan het dak of muren, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico tot circa €535.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Ridderkerk
Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten die past bij jouw eisen? Onderstaand stuit je op een handig stappenplan. Verzeker meteen jouw huis in Ridderkerk eenvoudig online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als buitenshuisverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (bijv. etagewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Dit kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle polissen die passen bij jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Ridderkerk

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je een specifieke dekking mist. Tip: jij mag de woonverzekering in Ridderkerk nog persoonlijker maken met extra nuttige aanvullende modules. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop tref jij praktische details (of bezoek info over woonverzekering Nootdorp afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is voor huizen als dezeaan te raden. Deze mogelijke zekerheid staat garant bij gebroken glas. Voorwaarden: zaken als een aquarium of iPhones zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Raadpleeg de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze verzekering dekt bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schades van eigen hand. Uiteraard is dit alleen zo als het om een ongeluk gaat. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands kunstwerk van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een kop koffie over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis mag je aanvullen met een buitenhuisdekking. Via deze module zijn je bezittingen niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Zuid-Holland). Voorbeelden hiervan zijn bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Onder andere een laptop en sieraden. Let op oververzekering: misschien heb je al een tablet verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Ridderkerk

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Vaak onderscheidt men materiële schade en letselschade. Je kunt denken aan een gebroken ruit en ook fysiotherapie. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze producten bieden een dekking beginnend bij €950.000 tot €2.550.000. Meestal betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n polis sluit je af vanaf €3,85 (betaling per maand). Wellicht interessant: Allsecur afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Ridderkerk
De rechtsbijstand biedt hulp en advies bij uiteenlopende geschillen. Denk aan studiefinanciering & geluidsoverlast. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Je kunt kiezen uit verschillende varianten.

 • Consumentenzaken (bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Inkomen & Werk (bijv. tuchtzaken)
 • Woon-module (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict met een schadehersteller)

De maandelijkse premies variëren significant (vanaf circa €31,90 tot wel €25,70 p/maand in juni 2024). Deze prijs hangt af van de gekozen dekking, het bedrag dat je wilt afdekken en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Ridderkerk online afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering