Woonverzekering Ratum Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €5,55 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van deze website tref je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Ratum. Zo’n woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel + opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw huis + jouw eigendommen. Beschik je over een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk hier online alle grote partijen waaronder Generali en Reaal die schade door bijvoorbeeld storm, water, inbraak, bliksem dekken.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Ratum februari 2024

Met een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld door diefstal, brand, water, inbraak, storm. Handig bijvoorbeeld in het geval van een gestolen laptop. De definitie van inboedel is alle spullen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Kostbaarheden die aan het huis vastzitten lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar de meeste gezinnen beschikken wel over deze verzekering. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als frituurpan en kostuums? Op dit gebied zijn er drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Ratum? Start vandaag nog de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer doet men dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Nederlanders geven de voorkeur aan een zogeheten verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In het verzekeringspakket zitten doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Soms is dit alles te combineren met autoverzekering, reisverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsbedrijven als Aon Direct + Klaverblad werken met deze pakket verzekeringen. Bekijk ook: Westerland verzekeringspakket.

Laagste prijs

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Uitstekende online service

Alle premies op 1 factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-ratum


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Winterswijk? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door o.a. brand, inbraak of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals een vakantiewoning zijn verzekerd. Mede hiervoor zorg je voor lagere kosten als er iets gebeurt. Alle grote hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Aan de hand van een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als brand en vandalisme. Via een allrisk opstalverzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Binnen roken of een defecte magnetron? Brand in de woning kan ook jou gebeuren. De kosten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. schade door ontploffing. Schade als gevolg van brand aan roerende zaken lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning gaat via de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Ratum kan zomaar gebeuren. De Flippermethode of hengelen, je kunt het zo gek niet bedenken. Jouw schade n.a.v. inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan jouw huis handel je af met de opstalverzekering, en ontvreemde eigendommen gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Hevige sneeuwval of lekkage van leidingsystemen. Typische schade is vochtplekken op de buur. In de regel wordt dit afgedekt door de inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de laatste polisvoorwaarden en ontdek wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Een enkele keer ondergaan wij een behoorlijke windstorm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met hevige schade. Bijvoorbeeld door kapotte ruiten. Veelal heeft dat te maken met schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €440.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Ratum
Snel een goede woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Op deze pagina vind je een aantal stappen. Verzeker à la minute het huis in Ratum probleemloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende dekkingen als buitenshuisverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (bijvoorbeeld flat). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Een optie kan zijn het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle polissen die in lijn zijn met jouw ideaalplaatje. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Ratum

Aanvullende woonverzekeringen februari 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je een specifieke dekking mist. Handig: men mag deze woonverzekering in Ratum aanvullen met een aantal belangrijke aanvullende modules. Veel gekozen opties zijn: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Onderstaand check je aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Valkenburg afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen aan te raden. Deze extra dekkingstaat je bij bij gebroken glas. Opmerking: spiegels, aquaria of iPhones tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in de meest recente overeenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze verzekering dekt bijna alle denkbare schades. Hierop heb je ook recht bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Natuurlijk is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • jouw hond bijt een familielid
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je nog completer maken met een erkende buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen binnenhuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Gelderland). Het betreft hier eigendommen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een gehoorapparaat. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: wellicht bezit jij al een telefoonverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Ratum

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schade aan bezittingen en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: een deuk in de auto en geneeskundige zorg. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Let op: deze module verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, beginnend bij €1.400.000 tot ruim €3.900.000. In de regel hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €2,60 (per maand). Check ook Europeesche dekking.

Rechtsbijstandverzekering Ratum
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij problemen op juridisch gebied. Bijvoorbeeld bij erfrechtgeschillen & conflict na autoschade. Daarbij is het belangrijk dat iemand jou helpt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit meerdere opties.

 • Consument & wonen (bijv. conflict met een bank)
 • Inkomen (bijv. sociale wetgeving)
 • Woon-module (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer (bijv. conflict over reparatie auto)

De premies van de verzekeraars verschillen enorm (startend vanaf €28,20 tot wel €30,85 per maand in februari 2024). Het tarief wordt gebaseerd op het pakket dat je kiest, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Ratum online afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering