Woonverzekering Pietersbierum Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €9,80 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelf, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van deze pagina vind je de beste woonverzekering voor inwoners van Pietersbierum. Het concept woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel + opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Beschik je over een huurhuis? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier alle grote maatschappijen als bijv. HEMA en Independer die schade door bijvoorbeeld brand, water, storm, vandalisme (grotendeels) verzekeren.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Pietersbierum maart 2023

Door middel van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Voorbeelden zijn schade door o.a. diefstal, inbraak, storm, water, vandalisme. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan elektrische apparatuur. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle zaken die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Zaken die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen behoren tot de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders beschikken wel over deze verzekering. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als magnetron en warmtepomp? We onderscheiden 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Pietersbierum? Start meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Hollanders geven de voorkeur aan een populair verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en transparant. In een dergelijk verzekeringspakket tref je meestal de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Allsecur en London Verzekeringen hanteren deze pakket verzekeringen. Bekijk ook: Oud Zuilen verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Elke maand 1 overzicht

Begrijpelijk

woonverzekering-pietersbierum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Franekeradeel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade als gevolg van inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als een tweede woning zijn verzekerd. Op basis daarvan wordt je financieel ondersteund als er iets gebeurt. Bekende hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Via een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door storm vanaf windkracht 7 of omvallen van bomen. Dankzij een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of een smerige schoorsteen? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten hiervan zijn niet mals. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. gevolgschade. Brandschade aan jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Pietersbierum kan ook bij jou thuis gebeuren. De Flippermethode of een deur of raam intrappen, er zijn allerlei opties. Jouw schade naar aanleiding van inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan het huis gaat middels de opstal, en ontvreemde zaken handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een defecte wasmachine / lekkage van leidingsystemen. Het gevolg kan zijn vochtplekken op de buur. Normaal gesproken worden dergelijke kosten verzekerd middels de inboedel- of opstalverzekering. Download de condities van de polis en bekijk in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Heel soms hebben we in Nederland een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in hevige schade. Hierbij kan het gaan om o.a. gesneuvelde ruiten. In veel gevallen heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico oplopend tot €600.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Pietersbierum
Vandaag nog een goedkope woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Hieronder bekijk je een handig stappenplan. Verzeker à la minute jouw woning in Pietersbierum probleemloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer eventueel aanvullende opties als een all risk polis
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijv. vrijstaande woning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle verzekeringen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Pietersbierum

Aanvullende woonverzekeringen maart 2023

Het kan zijn dat er nog wat mist. Adviezen: jij mag de woonverzekering in Pietersbierum nog persoonlijker maken met extra interessante aanvullende polissen. Je kunt denken aan: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop spot je praktische informatie (of ga verder naar woonverzekering Nieuwerkerk afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook de glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is voor huizen als dezeaan te raden. Deze nieuwe polis staat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: aquaria, spiegels en tablets worden niet meegenomen. Beschik je over een huurwoning? Check in de huurovereenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze polis dekt vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Natuurlijk geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands Macbook van tafel
 • De hond maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit bier over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering is uit te breiden met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). We spreken hier van spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld een iPad of een kinderwagen. Waak voor oververzekering: wellicht heb je al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Pietersbierum

Met een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn een kapotte vaas en geneesmiddelen. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Wist je dat: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Polissen bieden een verzekerd bedrag beginnend bij €1.250.000 oplopend tot €3.400.000. In de regel hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €2,85 per maand. Bekijk ook ZLM dekking.

Rechtsbijstandverzekering Pietersbierum
De verzekering rechtsbijstand geeft ondersteuning bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Bijvoorbeeld bij bij ontslag of erfafscheidingen e.d.. Daarbij is het erg fijn wanneer je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit verschillende modules.

 • Consumenten-module(bijv. geschil met school van de kinderen)
 • Inkomen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Woonconflicten (bijv. geluidsoverlast)
 • Verkeer (denk aan conflict met een automobilist)

De maandelijkse premies variëren significant (beginnend bij €35,90 oplopend tot €25,15 p/maand in maart 2023). De prijs komt tot stand door de modules, het bedrag dat je wilt afdekken en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Pietersbierum vergelijken? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering