Woonverzekering Piaam Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €9,65 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het prettig dat je een verzekering hebt afgesloten. Via onze vergelijker vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw huis in Piaam. Een woonverzekering is een pakket van een opstal + inboedelverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Woon je in een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle erkende maatschappijen als Ditzo en Reaal die schade door bijvoorbeeld vandalisme, brand, storm, bliksem dekken.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Piaam april 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Voorbeelden zijn schade door bijv. storm, brand, water, diefstal, inbraak. Je kunt dan denken aan een stukke wasmachine. Met de term inboedel omschrijven we alle eigendommen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Bezittingen die echt vast aan jouw woning zitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar meer dan 90% van de Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als tafelkleden of toiletartikelen? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Piaam? Open direct de vergelijkingstool. Meestal gaat dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Hollanders gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en een maandelijkse factuur. In jouw verzekeringspakket vind je regelmatig de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel sluit je dit tezamen af met rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering. Aanbieders als Aon Direct + REAAL Verzekeringen zijn expert op het gebied van soortgelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Oud Annerveen verzekeringspakket.

Betaalbaar

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

Alle premies op 1 factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-piaam


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Jouw woning verdient een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm, water, diefstal. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw schuurtjes zijn inclusief. Mede hiervoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheken verstrekken geen geld zonder deze polis. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor schade als bliksem en vandalisme. Bij een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kortsluiting of gaslekken? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Door middel van een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. smeltschade. Schade van jouw eigendommen verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraakverzekering

Een diefstal in Piaam kan ook jou gebeuren. De Roemeense methode of een deur forceren, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade ten gevolge van diefstal / inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan de woninggaat via de opstalverzekering, en ontvreemde spullen regel je via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Lekkage aan het dak / een lek waterbed. Je kunt last krijgen van een kapotte vriezer. Meestal worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de opstal/inboedelverzekering. Download de voorwaarden van de polis en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Heel soms ondergaan wij een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Denk maar aan beschadigde gevel. In veel gevallen is het schade aan jouw woning, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade heb je te maken met een relatief hoog eigen risico tot om en nabij de €370.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Piaam
Eenvoudig een geschikte woonverzekering afsluiten die past bij jouw ideaalplaatje? Onderstaand ontdek je bruikbare info. Verzeker jouw het huis in Piaam probleemloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als studio). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Je checkt meteen alle polissen die aansluiten op jouw zoekopdracht. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Piaam

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Handig: je kunt jouw woonverzekering in Piaam nog persoonlijker maken met een aantal nuttige aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Op deze pagina doorzoek jij handige tips (of klik door naar: woonverzekering Nieuwendijk afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een goede glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze extra modulebetaalt uit bij gebroken glas. Tip: een mooie spiegel en iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg het ondertekende contract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze verzekert bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat geldt dus ook bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Tevens betaalt de verzekeraar alleen als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Een vaas laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst frisdrank over het tapijt vand e buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met een erkende buitenhuisdekking. Zo zijn alle eigendommen niet alleen in je woning afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). We spreken hier van bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Je moet dan denken aan een e-reader + drumstel. Pas op voor oververzekeren: dikwijls beschik je al over een ipad-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Piaam

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en letselschade. Denk dan aan een onbruikbare bank & het eigen risico van de andere partij. Het is iets anders dan een WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook als dit gebeurt door gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is toch wel aan te raden. Deze producten bieden een verzekerd bedrag beginnend bij €1.450.000 tot zo’n €2.750.000. Bij veel aanbieders is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €2,60 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Univé dekking.

Rechtsbijstandverzekering Piaam
Het product rechtsbijstand biedt juridische hulp bij uiteenlopende geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld pensioenuitkering of geschil over de uitkering. Dan wordt het als prettig ervaren dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit enkele modules.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Woon-module (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer (bijv. conflict over verzekering)

De premies per maand zijn zeer wisselend (vanaf zo’n €28,65 tot en met €28,30 p/maand in april 2024). De prijs wordt gebaseerd op de gekozen dekking, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Piaam op maat? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?