Woonverzekering Peest Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €9,30 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het fijn dat alles goed verzekerd is. Via de verzekeringsvergelijker stap je over naar een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor bewoners van Peest. Zo’n woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel + opstalverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Huur je? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk hier alle populaire maatschappijen waaronder Generali en ZLM die schade door bijvoorbeeld water, inbraak, storm, brand vergoeden.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Peest juli 2024

Met een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld water, diefstal, vandalisme, brand, storm. Handig bijvoorbeeld in het geval van een kapotte laptop. Onder inboedel verstaan we alle eigendommen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die die daadwerkelijk “vast” zitten verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als pannen en sofa? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Peest? Open vandaag nog de vergelijker van woonverzekeringen. Meestal doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer huishoudens combineren de polissen en gaan voor een voordelig verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en transparant. In een dergelijk verzekeringspakket tref je regelmatig inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel neemt men hierbij ook autoverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als Centraal Beheer of OHRA verkopen zulke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Ossendrecht verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-peest


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Noordenveld? Dan is dit je heel wat waard. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade door brand, storm, water, diefstal. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw de carport zijn verzekerd. Via deze verzekering kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als er iets gebeurt. Veel van de hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Door middel van een uitgebreide dekking (of extra) ben je verzekerd voor kosten n.a.v. bliksem en schade door regen. In het geval van een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of een vuile afzuigkap? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten zijn al snel erg hoog. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld blikseminslag. Schade als gevolg van brand aan jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Peest kan ook bij jou thuis gebeuren. Gaatjes boren of openbreken openslaande deur, het kan op zoveel manieren. De kostenpost n.a.v. diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: beschadigingen aan het huis en bijgebouwen handel je af via de opstalverzekering, en ontvreemde eigendommen worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een hoosbui of loslatende kit. Typische schade is een onbruikbare vriezer. Doorgaans wordt deze schade gedekt via de inboedel- of opstalverzekering. Check jouw condities van de polis en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Zo nu en dan hebben we te maken met een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met schade aan jouw huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte schoorsteen. Vaak is het schade aan het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert geldt er vaak een relatief hoog eigen risico tot om en nabij de €620.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Peest
Gemakkelijk een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Hieronder vind je een handig stappenplan. Verzeker à la minute jouw onderkomen in Peest zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (bijv. monumentaal pand). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet nu alle woonverzekeringen die rijmen met jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Peest

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat je nog niet tevreden bent. Onze adviseur: men mag deze woonverzekering in Peest completer maken met een paar belangrijke aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop vind jij nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering Nieuwdorp afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen de moeite. Deze nieuwe moduleis er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Let op: spiegels, aquaria of tablets zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Doorzoek in de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Denk dan eens na over een all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert vrijwel alle type schades. Oftewel, ook schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • jouw hond bijt een familielid
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst rode wijn over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering mag je aanvullen met een speciale buitenhuisdekking. Via deze module zijn alle eigendommen niet alleen thuis veilig voor schade en diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Drenthe). Hierbij gaat het dan om kostbaarheden waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een e-reader en een gehoorapparaat. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk bezit jij al een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Peest

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schades die je aan anderen toebrengt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan bezittingen en persoonlijk letsel. Voorbeelden zijn een gebroken ruit en ook therapie. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Let op: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is 100% vrijblijvend, maar het is wel aan te raden. Deze producten staan garant voor een flink bedrag, beginnend bij €1.400.000 tot zo’n €4.550.000. Vaak is er ook geen sprake van eigen risico. Deze module sluit je af vanaf €3,75 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Nederlanden van Nu dekking.

Rechtsbijstandverzekering Peest
De rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld problemen op het werk en huur- en verhuurgeschillen. Daarbij kan het prettig zijn dat iemand jou bijstaat zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Jij hebt de keuze uit enkele varianten.

 • Consument (bijv. conflict over adoptie)
 • Module werk (bijv. reorganisatie)
 • Wonen (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeer (bijv. conflict met een autodealer)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen enorm (vanaf circa €25,10 oplopend tot €31,45 p/maand in juli 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Peest op maat? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?