Woonverzekering Friesland Jouw woning en/of inboedel verzekeringen al voor €7,45 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het goed dat alles goed verzekerd is. Door gebruik te maken van deze website achterhaal je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Friesland. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel- en opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Beschik je over een huurhuis? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Bekijk en vergelijk hier alle bekende partijen als Allianz en Reaal die schade veroorzaakt door bliksem, vandalisme, inbraak, water afdekken.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Friesland juni 2024

Met een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door diefstal, storm, brand, vandalisme, inbraak. Dit kan bijv. gaan om een stukke wasmachine. Onder inboedel verstaan we alle eigendommen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Spullen die je niet zomaar kunt meenemen behoren tot de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter ruim 80% van de huishoudens zijn in het bezit van zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als koelkast en iPad? In de regel kan je kiezen uit drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Friesland? Start direct onze vergelijker! Meer en meer gaat dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer gezinnen nemen een goedkoop verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en duidelijk. In een dergelijk verzekeringspakket vind je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel kan je dit combineren met rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering, brommerverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als ASR Verzekeringen of London Verzekeringen hanteren deze pakket verzekeringen. Check ook: Zegveld verzekeringspakket.

Voordelig

Lucrative pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

Eén factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-friesland


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Friesland? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade voortkomend uit inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een vakantiewoning zijn gedekt. Op basis daarvan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er iets gebeurt. De meeste hypotheek-leveranciers verplichten deze polis. Via een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij schadeposten als stormschade en schroeischade. Meer zekerheid? Met een all-risk polisis bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Binnen roken of gaslekken? Brand kan ook jou gebeuren. De kostenposten zijn niet mals. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. brandschade. Schade als gevolg van brand aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een diefstal in Friesland is altijd een risico. De takjesmethode of openbreken van deur of raam, er zijn allerlei mogelijkheden. Jouw schade naar aanleiding van een inbraak dek je af met een woonverzekering: schade aan jouw huis wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en ontvreemde bezittingen handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Indirecte neerslag of Een lekkende vaatwasser. Je kunt last krijgen van vochtplekken op de buur. Normaliter worden dergelijke kosten verzekerd met jouw woonverzekering (inboedel of opstal). Download de polisvoorwaarden en ontdek wat er inbegrepen is.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een fikse storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Je kunt denken aan lekkage. Veelal heeft dat te maken met schade aan het dak of muren, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade werken verzekeraars met een hoger eigen risico tot om en nabij de €465.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Friesland
Meteen een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Hierna vind je een aantal stappen. Verzeker direct de woning in Friesland gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als flat). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle woonverzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Friesland

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Advies: men mag deze woonverzekering in Friesland uitbreiden met enkele nuttige aanvullende polissen. Je kunt denken aan: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand spot jij aanvullende tips (of klik door naar: woonverzekering Warnsveld afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een goede glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is dan vaak interessant. Deze nieuwe verzekering verzekert om de gevallen van schade aan ramen (glas). Vergeet niet: zaken als een aquarium of iPhones zijn meestal niet afgedekt. Gaat het om een woning die je huurt? Lees het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling betaalt uit bij een breed scale aan schades. Dat geldt dus ook bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Logischerwijs wordt er alleen betaald als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot iemands kunstwerk van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit wijn over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn jouw spullen niet alleen thuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een fotocamera & een rollator. Let op oververzekering: dikwijls heb je al een telefoonverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Friesland

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men materiële schade en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte tablet & ziekenhuiskosten. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: deze verzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen vergoeden bedragen vanaf zo’n €1.350.000 tot ruim €4.200.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €3,95 per maand. Bekijk ook ZLM afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Friesland
De polis rechtsbijstand ondersteunt bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld geschillen binnen de familie of conflict met verhuurder. In dat geval kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er zijn verschillende pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. erfenis)
 • Inkomensconflicten (bijv. pensioenen)
 • Wonen (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Verkeer (bijv. conflict over reparatie auto)

De premies per maand zijn zeer wisselend (startend vanaf €37,65 tot wel €35,90 per maand in juni 2024). Het tarief wordt gebaseerd op het pakket dat je kiest, het te verzekeren bedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Friesland online afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?