Woonverzekering Overijssel Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €9,40 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelfsprekend, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Aan de hand van de vergelijkingstool achterhaal je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Overijssel. Zo’n woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel- en opstalverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk hier alle bekende bedrijven zoals Allianz en Independer die schade als gevolg van bliksem, water, inbraak, vandalisme dekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Overijssel juni 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door diefstal, vandalisme, inbraak, water, storm. Je kunt dan denken aan een stukke televisie. Met inboedel bedoelen we alle kostbaarheden die “los” staan in jouw woning. Bezittingen die vastgenageld zitten aan je woning vallen onder de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar de meeste gezinnen hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met inboedel zoals wandversiering of centrifuge? In de regel kan je kiezen uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Overstappen naar een goede inboedelverzekering Overijssel? Begin direct met direct de vergelijkingstool. In de regel werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Hollanders gaan voor een populair verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en overzichtelijk. In jouw verzekeringspakket tref je regelmatig de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens sluit je dit tezamen af met brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Aanbieders als ABN AMRO + Klaverblad hanteren deze pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Zenderen verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-overijssel


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Overijssel? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Zo’n opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als schuurtjes zijn inbegrepen. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. Bijna alle hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door schade door wateroverlast en schroeischade. In het geval van een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of keukenbrand? Brand in huis kan zomaar voorkomen. De kostenposten zijn niet mals. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Schade van spullen in huis worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak

Een inbraak in Overijssel kan iedereen gebeuren. Insluipen of Lock picking, er zijn allerlei opties. Jouw schade ten gevolge van inbraak kan je beperken met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis en bijgebouwen loopt middels de opstal, en ontvreemde bezittingen regel je via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Veel neerslag of een lekkende kraan. Het gevolg kan zijn laminaat dat moet worden vervangen. Gewoonlijk worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de polisvoorwaarden en ontdek welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Soms hebben we in Nederland een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte regengoot. Veelal heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt kan er sprake zijn van een behoorlijk eigen risico tot circa €680.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Overijssel
Eenvoudig een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw situatie? Op deze pagina bekijk je meer informatie. Verzeker direct jouw onderkomen in Overijssel gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijv. woonboerderij). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle woonverzekeringen die aansluiten op jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Overijssel

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat er nog wat mist. Goed nieuws: je kunt jouw woonverzekering in Overijssel nog persoonlijker maken met een aantal interessante aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hieronder doorzoek jij bruikbare details (of bezoek info over woonverzekering Wateren afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een dergelijke glasmodule is in een dergelijke situatie vaak interessant. Deze mogelijke dekkingstaat je bij bij situaties van schade aan glas / ramen. Advies: een mooie spiegel en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Doorzoek in je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze polis staat garant voor bijna alle schades. Oftewel, ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Logischerwijs geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Je stoot iemands Macbook van tafel
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas cola over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je complementeren met de buitenhuisdekking. Via deze module zijn jouw spullen niet alleen in je woning veilig voor schade en diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Overijssel). Het gaat hier om attributen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Denk aan een spiegelreflexcamera en jouw golfspullen. Waak voor oververzekering: wellicht bezit jij al een telefoonverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Overijssel

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor kosten van schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Dit betreft schade aan bezittingen en letselschade. Hierbij kan jij denken aan: een vlek op een meubel + medische kosten. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Wist je dat: de aansprakelijkheid dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze modules vergoeden bedragen beginnend bij €1.450.000 tot ruim €4.850.000. In de regel betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €3,55 p/maand. Ga verder naar Aon Direct pakket.

Rechtsbijstandverzekering Overijssel
De rechtsbijstand biedt hulp en advies bij uiteenlopende geschillen. Denk aan aankopen die niet geleverd zijn en geschillen met de buren. In dit soort gevallen wordt het als prettig ervaren dat je advies krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan allerlei mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. geschillen binnen de familie)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict over jouw functie)
 • Woon-module (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
 • Verkeer-module (bijv. conflict na autoschade)

De premies per maand zijn zeer wisselend (vanaf €34,25 t/m €25,60 per maand in juni 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van de gekozen dekking, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Overijssel vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?