Woonverzekering Oudorp Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €9,00 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van onze vergelijker tref je de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Oudorp. Het concept woonverzekering is een term voor een inboedel en opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Huur je? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Check en vergelijk hier alle bekende maatschappijen waaronder FBTO en Unigarant die schade zoals storm, inbraak, vandalisme, brand vergoeden.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Oudorp april 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Wat voor schade? Nou o.a. water, brand, vandalisme, diefstal, storm. Dit kan bijv. gaan om een kapotte TV. Met de term inboedel omschrijven we alle zaken die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Eigendommen die echt vast aan jouw woning zitten lopen via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij hecht toch ook waarde aan kostbaarheden als platenspeler of pantalons? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Oudorp? Gebruik hiervoor à la minute’de verzekeringsvergelijker. Meestal werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dan hebben we het over een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en duidelijk. In een verzekeringspakket tref je meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel is dit alles te combineren met reisverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Aon Direct of ZLM bieden de optie tot aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Oosthuizen verzekeringspakket.

Voordelig

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Online schade melden

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

woonverzekering-oudorp


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Alkmaar? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade door water, storm, brand en andere oorzaken. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw tuinhuisje zijn afgedekt. Daardoor zul je veel financiële compensatie krijgen als je woning iets overkomt. Bijna alle hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Door middel van een uitgebreide dekking (of extra) ben je verzekerd voor kostenposten veroorzaakt door windstormen (vanaf windracht 7) en ontploffing. In het geval van een all-risk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of keukenbrand? Brand kan zomaar voorkomen. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Schade aan jouw spullen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Diefstal in Oudorp is altijd een risico. Insluipen of Lock picking, dieven zijn zeer vindingrijk. De kostenpost vanwege inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade na inbraak aan jouw huis handel je af met de opstalverzekering, en ontvreemde zaken gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Extreme regenval en Een lekkende vaatwasser. Een mogelijke schadepost is schade aan de vloer. In veel gevallen worden de kosten betaald door de woonverzekering (opstal of inboedel). Check jouw voorwaarden van de polis en ontdek wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Maar zelden hebben we in Nederland een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn missende dakpannen. Doorgaans is het schade aan het dak of muren, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een hoger eigen risico tot circa €475.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Oudorp
Vandaag nog een geschikte woonverzekering afsluiten die past bij jouw ideaalplaatje? Onderstaand bekijk je bruikbare info. Verzeker à la minute jouw woning in Oudorp eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als rechtsbijstand
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijv. monumentaal pand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle verzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Oudorp

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Goed nieuws: jij mag de woonverzekering in Oudorp uitbreiden met diverse praktische aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop bekijk jij bruikbare details (of bezoek info over woonverzekering Nibbixwoud afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is in een dergelijke situatie het overwegen waard. Deze extra moduleverzekert om de gevallen van schade aan ramen (glas). Voorwaarden: een mooie spiegel en smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Raadpleeg je huurcontract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze polis staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Vanzelfsprekend gaat dit alleen op als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • Een vaas laten vallen
 • De hond maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas cola over een meubel van een familielid

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen in huis veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Noord-Holland). Hierbij gaat het dan om attributen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Bijvoorbeeld een filmcamera en kleding. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs hebben jullie al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Oudorp

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Je kunt denken aan een deuk in de auto + kosten voor medicatie. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: deze verzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Dergelijke polissen staan garant voor een flink bedrag, variërend van €950.000 oplopend tot €4.350.000. Doorgaans geldt er geen eigen risico. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €3,10 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Avéro Achmea dekking.

Rechtsbijstandverzekering Oudorp
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Bijvoorbeeld bij conflict met de gemeente of bouw- en verbouwgeschillen. In dat geval kan het prettig zijn dat iemand jou bijstaat waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit enkele mogelijkheden.

 • Consument (bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Werk & Inkomen (bijv. reorganisatie)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. verkeersongeluk)

De premies per maand verschillen enorm (vanaf zo’n €35,15 t/m €37,90 per maand in april 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Oudorp online afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?