Woonverzekering Ottoland Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €7,65 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelf, jouw bezit is je heel wat waard. Als je iets vervelends overkomt, dan is het fijn om een verzekering te hebben. Aan de hand van deze website stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering voor inwoners van Ottoland. Een woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel- en opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Heb je een huurwoning? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk meteen alle erkende aanbieders waaronder Huis In Eén Verzekeringen en REAAL Verzekeringen die schade als gevolg van water, vandalisme, inbraak, storm afdekken.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Ottoland april 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Dan kun je denken aan schade door onder andere inbraak, diefstal, water, brand, vandalisme. Je kunt dan denken aan contant geld en waardebonnen. Onder inboedel verstaan we alle kostbaarheden die je zonder iets te breken kunt meenemen. Kostbaarheden die echt vast aan jouw woning zitten dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar veel mensen beschikken wel over deze verzekering. Jij bent toch ook gehecht aan inboedel zoals zonwering of pantalons? Op dit gebied zijn er 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Ottoland? Start meteen met à la minute’de verzekeringsvergelijker. In veel gevallen werkt dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens gaan voor een voordelig verzekeringspakket. Dan hebben we het over een pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In een dergelijk verzekeringspakket vind je regelmatig inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel is dit alles te combineren met motorverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, reisverzekering. Aanbieders als ANWB en REAAL Verzekeringen bieden de optie tot dergelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Oldenzijl verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Alle premies op 1 factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-ottoland


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Molenwaard? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm, water, diefstal. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een volière zijn gedekt. Mede hiervoor zorg je voor lagere kosten in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheek-leveranciers verplichten deze polis. Aan de hand van een extra uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kosten n.a.v. water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed en plundering. Bij een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of een omgevallen lamp? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. De kosten hiervan zijn al snel erg hoog. Via een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Schade van roerende zaken lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Ottoland is altijd een risico. Flipperen of een cilinder afbreken, er zijn allerlei opties. Schade vanwege diefstal / inbraak dek je af met een woonverzekering: schade na inbraak aan jouw woning wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde eigendommen regel je via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een defecte wasmachine en lekkage van leidingsystemen. Je kunt dan denken aan schade als vochtplekken op de buur. Normaliter worden dergelijke kosten verzekerd met jouw opstal/inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden en ontdek in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Incidenteel ondergaan wij een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Bijvoorbeeld door lekkage. Meestal resulteert het in schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico tot circa €340.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Ottoland
Meteen een goede woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Onderstaand vind je een handig stappenplan. Verzeker meteen de woning in Ottoland eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende dekkingen als buitenshuisverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (bijv. monumentaal pand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die passen bij jouw zoekopdracht. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Ottoland

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Ottoland aanvullen met extra belangrijke aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina lees jij handige informatie (of ga verder naar woonverzekering Molkwerum afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een aanvullende glasdekking is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze extra polis is er in het geval je van schade aan de glazen. Let op: spiegels en smartphones zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Bekijk in je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering verzekert vrijwel alle type schades. Oftewel, ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Tevens betaalt de verzekeraar alleen als iets per ongeluk gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • jouw kind fietst tegen een auto aan
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst wijn over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is uit te breiden met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn je bezittingen niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Zuid-Holland). Het gaat hier om eigendommen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Denk aan een spelcomputer + sieraden. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk hebben jullie al een instrumentenverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Ottoland

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering regel je mogelijke schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Dit betreft schade aan bezittingen en schade aan personen. Onder andere een onbruikbare bank + ziekenhuiskosten. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Goed om te weten: deze polis vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet verplicht, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen staan jou bij vanaf zo’n €1.250.000 tot ruim €2.850.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n polis is er al vanaf €2,70 per maand. Bekijk ook Delta Lloyd polis.

Rechtsbijstandverzekering Ottoland
De polis rechtsbijstand ondersteunt bij problemen op juridisch gebied. Bijvoorbeeld bij een webshop die niet levert & schade of letsel in verkeer. Daarbij is het erg fijn wanneer je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit allerlei mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Werk & Inkomen (bijv. pensioenuitkering)
 • Module Wonen (bijv. conflict bij aankoop huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. geschil met een verzekeraar)

De maandelijkse premies zijn zeer wisselend (startend vanaf €25,05 oplopend tot €28,45 per maand in april 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van de gekozen dekking, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Ottoland afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering