Woonverzekering Oosterwolde Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €6,50 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelfsprekend, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het fijn dat alles goed verzekerd is. Dankzij de vergelijkingstool vind je de beste woonverzekering voor jouw woning in Oosterwolde. De woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Huur je? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle bekende verzekeraars waaronder Generali en Nederlanden van Nu die schade door o.a. brand, bliksem, inbraak, vandalisme vergoeden.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Oosterwolde mei 2024

Via een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Je bent gedekt tegen schade door o.a. inbraak, vandalisme, storm, diefstal, water. Je kunt dan denken aan gestolen sieraden. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die “los” staan in jouw woning. Zaken die vastgenageld zitten aan je woning behoren tot de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar meer dan 90% van de Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als kristal of brommers? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Oosterwolde? Start meteen met à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen doe je dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer gezinnen geven de voorkeur aan een goedkoop verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en 1 overzichtelijke nota. In jouw verzekeringspakket zitten regelmatig de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens zijn er mogelijkheden voor reisverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals ASR Verzekeringen en London Verzekeringen verkopen aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Nunhem verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Online schade melden

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

woonverzekering-oosterwolde


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Ooststellingwerf? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hierbij hoort een goede verzekering. Een opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade voortkomend uit o.a. brand, inbraak of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals een tweede woning zijn inbegrepen. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Alle grote hypotheken hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schade als waterschade en smeltschade. Meer zekerheid? Met een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of een smerige schoorsteen? Brand is altijd een risico. De kosten zijn niet mals. Door middel van een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schroeischade. Brandschade aan spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand gaat via de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een diefstal in Oosterwolde is altijd een risico. Insluipen of sloten hacken, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade ten gevolge van diefstal / inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade na inbraak aan het huis en bijgebouwen regel je middels de opstal, en ontvreemde bezittingen lopen via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Hevige sneeuwval of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Een mogelijke schadepost is laminaat dat moet worden vervangen. In de regel worden de kosten betaald via de opstal- of inboedelverzekering. Check jouw actuele polisvoorwaarden om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Zelden hebben we te maken met een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn scheuren in de muur. In veel gevallen betreft het schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm kan er sprake zijn van een relatief hoog eigen risico tot om en nabij de €465.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Oosterwolde
Direct een goede woonverzekering afsluiten die matcht met jouw huis en wensen? Op deze pagina ontdek je bruikbare info. Verzeker jouw jouw woning in Oosterwolde probleemloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende dekkingen als een all risk polis
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor etagewoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die aansluiten op jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Oosterwolde

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Goed om te weten: jij mag jouw woonverzekering in Oosterwolde uitbreiden met verschillende nuttige aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Verderop lees jij praktische informatie (of ga verder naar woonverzekering Mheer afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een all-risk glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen geen gek idee. Deze mogelijke zekerheid verzekert bij gebroken glas. Tip: een mooie spiegel en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze polis dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dit betekend ook: schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Wel betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Denk aan:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas cola over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering is uit te breiden met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Het gaat hier om bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Bijvoorbeeld filmapparatuur en een muziekinstrument. Pas op voor oververzekeren: mogelijk heb jij ook een instrumentenverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Oosterwolde

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: materiële schade en letselschade. Denk dan aan behang dat moet worden vervangen en medische kosten. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules bieden een verzekerd bedrag variërend van €1.150.000 oplopend tot €4.500.000. Meestal betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module heb je al vanaf €3,60 per maand. Bekijk ook InShared pakket.

Rechtsbijstandverzekering Oosterwolde
De polis rechtsbijstand biedt juridische hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan geschil met school van de kinderen of schade of letsel in verkeer. Hierbij is het belangrijk dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit enkele varianten.

 • Consumenten-module(bijv. erfrechtgeschillen)
 • Werk & Inkomen (bijv. bij ontslag)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeersconflicten (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen nogal (vanaf €32,70 tot €36,20 p/maand in mei 2024). De prijs wordt gebaseerd op het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Oosterwolde vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?