Woonverzekering Nijmegen Een inboedel- en/of opstalverzekering, al vanaf €4,90 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Het is logisch, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van deze website achterhaal je de beste woonverzekering voor jouw woning in Nijmegen. De woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel en opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Bekijk en vergelijk hier alle populaire partijen waaronder Aegon en Lancyr die schade veroorzaakt door vandalisme, brand, inbraak, water dekken.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Nijmegen juli 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Voorbeelden zijn schade door onder andere inbraak, storm, water, diefstal, brand. Je moet dan denken aan bijv. schade aan meubels. Met inboedel bedoelen we alle zaken die je zonder iets te breken kunt meenemen. Zaken die vastzitten aan je huis vallen onder de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter ruim 80% van de huishoudens hebben wel zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als uurwerken en Playstation? We onderscheiden drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Nijmegen? Open à la minute’de vergelijkingstool. Vaak doet men dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Hollanders nemen een populair verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In zo’n verzekeringspakket tref je bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens neemt men hierbij ook motorverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering. Aanbieders als EAG Assuradeuren of InShared hanteren soortgelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Nietap verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

Eén factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-nijmegen


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Nijmegen? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Zo’n opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade als gevolg van o.a. brand, inbraak of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als bijgebouwen zijn inclusief. Via deze verzekering wordt je financieel ondersteund als er iets gebeurt. Bekende hypotheken hanteren het als een randvoorwaarde. Via een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als hagelschade of schade door regen. Bij een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of spelen met vuur? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kostenposten zijn niet mals. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. blusschade. Brandschade aan spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Nijmegen is niet leuk, maar kan gebeuren. De gaatjesboormethode of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. De schade die je oploopt door inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan jouw huis wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde zaken worden betaald via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een overstroming of bevroren leidingen. Typische schade is een onbruikbare koelkast. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt door de woonverzekering (opstal of inboedel). Download de polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Soms ondervinden we een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor hevige schade. Hierbij kan het gaan om o.a. schade aan het dak. Doorgaans resulteert het in schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt geldt er vaak een behoorlijk eigen risico tot circa €290.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Nijmegen
Vandaag nog een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Hieronder tref je meer informatie. Verzeker meteen de woning in Nijmegen zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende mogelijkheden als buitenshuisverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijvoorbeeld villa). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle mogelijkheden die aansluiten op jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Nijmegen

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Nijmegen uitbreiden met enkele nuttige aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand check je nuttige tips (of klik door naar: woonverzekering Lollum afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen de moeite. Deze nieuwe verzekering is er in het geval je van schade aan de glazen. Advies: spiegels, aquaria of mobiele telefoons tellen niet mee. Woon jij in een huurhuis? Lees de huurovereenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan neem je zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle schades. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel geldt dit alleen als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Zodoende zijn je aankopen niet alleen thuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Gelderland). Voorbeelden hiervan zijn spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan een navigatieapparaat & een gehoorapparaat. Waak voor oververzekering: mogelijkerwijs heb je al een ipad-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Nijmegen

Met een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schades die je bij anderen veroorzaakt. Het kan gaan om materiële schade en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte laptop of ambulancevervoer. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door de kids of jouw hond. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen staan jou bij vanaf €1.300.000 tot wel €4.350.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n verzekering heb je al vanaf €3,70 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: De Goudse.

Rechtsbijstandverzekering Nijmegen
De verzekering rechtsbijstand biedt support bij problemen op juridisch gebied. Dit is relevant bij o.a. pensioenuitkering en geschil m.b.t. pensioen. In dat geval is het prettig dat je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Wij onderscheiden allerlei mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. bij ontslag)
 • Wonen (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer-module (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies van de verzekeraars variëren significant (beginnend bij €27,10 tot wel €28,75 p/maand in juli 2024). Het bedrag komt tot stand door de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Nijmegen voor jou? Vind de goedkoopste pakketverzekering