Woonverzekering Nieuweschoot Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €5,50 per maand

Wonen zonder stress? Uiteraard, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Via de verzekeringsvergelijker vind je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw woning in Nieuweschoot. Het concept woonverzekering is een combinatieverzekering van een opstal en inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk hier alle bekende maatschappijen zoals Allsecur en Reaal die schade door o.a. inbraak, brand, storm, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Nieuweschoot april 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Wat voor schade? Nou bijv. vandalisme, water, diefstal, brand, storm. Denk bijvoorbeeld aan contant geld en waardebonnen. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Jij bent toch ook gehecht aan zaken als pc en warmtepomp? Op dit gebied zijn er een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Nieuweschoot? Begin direct met meteen onze vergelijker! In veel gevallen doet men dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Nederlanders geven de voorkeur aan een overzichtelijk verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en duidelijk. In het verzekeringspakket zie je bijna altijd inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel kan je dit combineren met huisdierenverzekering, doorlopende reisverzekering, gezinsongevallenverzekering, rechtsbijstand. Verzekeraars als Bovag of Unigarant faciliteren eigen pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Morra verzekeringspakket.

Voordelig

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Online schade melden

Eén factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-nieuweschoot


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Heerenveen? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit brand, storm, water, diefstal. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als de garage zijn inclusief. Op die manier zul je veel financiële compensatie krijgen als er iets gebeurt. Alle grote hypotheekverstrekkers stellen zo’n polis verplicht. Aan de hand van een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schadeposten als storm vanaf windkracht 7 of ontploffing. In het geval van een allrisk polis heb je de meest complete dekking, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een oververhitte frituurpan? Brand is altijd een risico. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schroeischade. Schade als gevolg van brand aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Nieuweschoot kan ook jou overkomen. De Flippermethode of hengelen via brievenbus, het kan op zoveel manieren. De kostenpost vanwege een inbraak dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan jouw huis handel je af met de opstalverzekering, en afgenomen eigendommen worden betaald via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een flinke regenbui of Een lekkende vaatwasser. Het gevolg kan zijn een ondergelopen kelder. Meestal worden dergelijke kosten vergoed met jouw opstal/inboedelverzekering. Download de polisvoorwaarden en check in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Incidenteel ondervinden we een behoorlijke windstorm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapot zonnescherm. Veelal is het schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt geldt er vaak een verhoogd eigen risico oplopend tot €475.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Nieuweschoot
Snel een woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Onderstaand stuit je op meer informatie. Verzeker direct jouw huis in Nieuweschoot eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende verzekeringen als buitenshuisverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor monumentaal pand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Borg certificaat.
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Nieuweschoot

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het kan zijn dat je nog niet tevreden bent. Advies: je kunt de woonverzekering in Nieuweschoot aanvullen met additionele interessante aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hieronder lees je bruikbare specificaties (of check details over woonverzekering Lichtenvoorde afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel glas in huis? Een speciale glasverzekering is in dat geval geen gek idee. Deze mogelijke modulestaat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Opmerking: spiegels, aquaria of mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Lees de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs betaalt de verzekeraar alleen als het om een ongeluk gaat. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een vaas laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering mag je aanvullen met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn je aankopen niet alleen thuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). We spreken hier van attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een mobiele telefoon en jouw golfspullen. Let op oververzekering: wellicht heb jij ook een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Nieuweschoot

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Het kan gaan om schades van producten en schade aan iemands gezondheid. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte telefoon & ziekenhuiskosten. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door de kids of jouw hond. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, variërend van €1.450.000 tot €4.800.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Deze module heb je al vanaf €2,95 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Turien en Co dekking.

Rechtsbijstandverzekering Nieuweschoot
De verzekering rechtsbijstand ondersteunt bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Bijvoorbeeld bij aankopen die niet geleverd zijn & conflict met aannemer. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je advies krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Jij hebt de keuze uit meerdere opties.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een webshop)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. tuchtzaken)
 • Woon-module (bijv. conflict bij aankoop huis)
 • Verkeer-module (bijv. conflict met een autodealer)

De premies per maand schommelen enorm (vanaf zo’n €26,75 t/m €29,80 per maand in april 2024). Het tarief hangt af van de gekozen dekking, het verzekerde bedrag, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Nieuweschoot voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering