Woonverzekering Scharnegoutum Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €5,20 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Dankzij deze website ontdek je de goedkoopste of beste woonverzekering voor inwoners van Scharnegoutum. De woonverzekering is een pakket van een inboedel + opstalverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Beschik je over een huurhuis? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Bekijk en vergelijk hier alle erkende partijen waaronder ABN AMRO en Lancyr die schade door o.a. inbraak, storm, vandalisme, brand verzekeren.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Scharnegoutum april 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, storm, water, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan schade aan muziekinstrumenten. De definitie van inboedel is alle spullen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Zaken die aan het huis vastzitten vallen onder de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar de meeste gezinnen hebben de inboedel wel verzekerd. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals kruiden of iPad? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Scharnegoutum? Gebruik hiervoor meteen de verzekeringsvergelijker. In veel gevallen werkt dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en duidelijk. In zo’n verzekeringspakket vind je doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel sluit je dit tezamen af met brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering, reisverzekering. Verzekeraars als HEMA of Verzekeruzelf.nl zijn expert op het gebied van dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Rinsumageast verzekeringspakket.

Laagste prijs

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

Alles in 1 automatische incasso

Grip op de kosten

woonverzekering-scharnegoutum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Súdwest-Fryslân? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade die hun oorsprong vindt in inbraak, brand of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw tuinhuisje zijn inbegrepen. Via deze verzekering kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van schade. Alle grote hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Via een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten n.a.v. water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed of vandalisme. In het geval van een all-risk polisis bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een vuile afzuigkap? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. De kosten zijn al snel erg hoog. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. roetschade. Schade van jouw inboedel kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak en diefstal

Een diefstal in Scharnegoutum is altijd een risico. Flipperen of de hengelmethode, je kunt het zo gek niet bedenken. Jouw schade n.a.v. diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: beschadigingen aan alle onroerende zaken regel je via de opstal, en ontvreemde zaken regel je via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Indirecte neerslag of lekkage van leidingsystemen. Een mogelijke schadepost is schade aan de vloer. In veel gevallen worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Download de voorwaarden van de polis en ontdek in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Maar zelden hebben we te maken met een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade aan jouw huis. Denk maar aan een kapotte schutting. In veel gevallen betreft het schade aan het dak of muren, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt geldt er vaak een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €695.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Scharnegoutum
Eenvoudig een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw situatie? Hier tref je enkele handige tips. Verzeker meteen jouw onderkomen in Scharnegoutum zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als buitenshuisverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor monumentaal pand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle mogelijkheden die aansluiten op jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Scharnegoutum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je nog niet tevreden bent. Goed nieuws: jij mag de woonverzekering in Scharnegoutum uitbreiden met een paar handige aanvullende modules. Veel gekozen opties zijn: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hierna check jij bruikbare specificaties (of check details over woonverzekering Oostzaan afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is dan aan te raden. Deze nieuwe zekerheid verzekert in het geval je van schade aan de glazen. Let op: spiegels en iPads worden niet meegenomen. Heb je een huurwoning? Lees de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze module betaalt uit bij een breed scale aan schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs is dit alleen van toepassing als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot in een winkel iets om
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst rode wijn over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering mag je aanvullen met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen binnenhuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een tablet + jouw golfspullen. Pas op voor oververzekeren: dikwijls heb je al een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Scharnegoutum

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: een deuk in de auto en ook medische kosten. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Polissen vergoeden bedragen beginnend bij €1.350.000 tot wel €2.900.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €2,75 (betaling per maand). Wellicht interessant: ABN AMRO polis.

Rechtsbijstandverzekering Scharnegoutum
De verzekering rechtsbijstand geeft hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan een webshop die niet levert & conflict over wonen. Dan kan het prettig zijn dat je wordt ondersteund zonder dat dit meteen een klap geld kost. Jij hebt de keuze uit enkele mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Woon-module (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict met een autodealer)

De premies per maand schommelen nogal (beginnend bij €32,90 tot €37,80 per maand in april 2024). De premie vindt zijn grondslag in de gekozen dekking, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Scharnegoutum op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering