Woonverzekering Nederland Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €6,45 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Door gebruik te maken van deze website vind je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Nederland. De woonverzekering is een term voor een opstal en inboedelverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Heb je een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Bekijk en vergelijk hier alle erkende aanbieders als bijv. FBTO en London Verzekeringen die schade als gevolg van water, bliksem, inbraak, brand vergoeden.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Nederland juni 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Je bent gedekt tegen schade door o.a. storm, vandalisme, inbraak, water, diefstal. Handig bijvoorbeeld in het geval van een defecte wasmachine. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die je kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die echt vast aan jouw woning zitten verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel mensen hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als kachelsverwarmingsapparatuur en schoenen? In de regel kan je kiezen uit drie smaken: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Nederland? Gebruik hiervoor direct onze vergelijker! In de regel gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel gezinnen gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een totale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en duidelijk. In een dergelijk verzekeringspakket zitten doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker kan je dit combineren met ongevallenverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, reisverzekering. Verzekeringsbedrijven als BLG wonen + Nationale Nederlanden werken met eigen pakket verzekeringen. Check ook: Menaam verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

1 maandelijkse rekening

Begrijpelijk

woonverzekering-nederland


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Steenwijkerland? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade die hun oorsprong vindt in bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als tuinhuisje zijn inbegrepen. Via deze verzekering zul je veel financiële compensatie krijgen als je woning iets overkomt. Veel hypotheek-leveranciers verplichten deze polis. Via een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij schade als storm en smeltschade. Meer zekerheid? Met een allrisk polis heb je de meest complete dekking, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kortsluiting of vlam in de pan? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. De kostenposten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. doorbranden van apparatuur. Schade als gevolg van brand aan jouw eigendommen lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Nederland kan iedereen gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of de babbeltruc, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt naar aanleiding van diefstal dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis gaat middels de opstal, en gestolen bezittingen lopen via de inboedel.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Hevige regenval en een kapot aquarium. Typische schade is laminaat dat moet worden vervangen. Doorgaans worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de inboedel- of opstalverzekering. Bestudeer de voorwaarden van de polis en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Heel soms ondergaan wij een fikse storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Je kunt denken aan lekkage. Meestal heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade heb je te maken met een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €260.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Nederland
Zonder problemen een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw wensen? Op deze pagina stuit je op enkele handige tips. Verzeker direct jouw huis in Nederland gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Wat voor soort huis is het? (bijv. hoekwoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Borg certificaat.
 9. Wat volgt is alle polissen die aansluiten op jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Nederland

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Adviezen: jij mag de woonverzekering in Nederland nog persoonlijker maken met een aantal praktische aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Op deze pagina vind jij praktische tips (of klik door naar: woonverzekering Langelo afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een speciale glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is voor huizen als dezegeen gek idee. Deze nieuwe verzekering verzekert om de gevallen van schade aan ramen (glas). Vergeet niet: een mooie spiegel en iPads dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Lees de huurovereenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze module is er voor een breed scale aan schades. Dat geldt dus ook bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Natuurlijk betaalt de verzekeraar alleen als iets per ongeluk gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas cola over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn je aankopen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Overijssel). Het betreft hier bezittingen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Denk aan een spelcomputer en een muziekinstrument. Waak voor oververzekering: mogelijk beschik je al over een smartphone-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Nederland

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je bij anderen veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schades van producten en persoonlijk letsel. Onder andere een vlek in de vloer & geneeskundige zorg. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules bieden een verzekerd bedrag vanaf zo’n €1.350.000 oplopend tot €3.000.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Deze module sluit je af vanaf €3,60 (betaling per maand). Wellicht interessant: Nationale Nederlanden polis.

Rechtsbijstandverzekering Nederland
De module rechtsbijstand biedt support bij problemen op juridisch gebied. Bijvoorbeeld bij aankopen die niet geleverd zijn of geschil met de overheid over woonsituatie. Daarbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Jij hebt de keuze uit grofweg 4 mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. aankopen die niet geleverd zijn)
 • Inkomen (bijv. bij ontslag)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeer-module (bijv. afgenomen rijbewijs)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis variëren significant (startend vanaf €27,65 tot €37,80 p/maand in juni 2024). De prijs wordt gebaseerd op de gekozen dekking, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Nederland afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?