Woonverzekering Menaam Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €4,75 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan ben je blij dat alles goed verzekerd is. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker tref je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Menaam. Het concept woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel en opstalverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos in een klap jouw eigendommen en huis. Huur je? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier alle erkende partijen zoals ANWB en Reaal die schade door bijvoorbeeld water, inbraak, vandalisme, bliksem afdekken.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Menaam april 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door o.a. vandalisme, water, diefstal, inbraak, storm. Je kunt dan denken aan gebroken servies. Onder inboedel verstaan we alle zaken die “los” staan in jouw woning. Kostbaarheden die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen vallen onder de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar de meeste gezinnen hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als sieraden of schoonmaakartikelen? In de regel kan je kiezen uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Menaam? Start direct de woonverzekeringstool. In de regel gaat dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Nederlanders nemen een zogenaamd verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In zo’n verzekeringspakket tref je doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel neemt men hierbij ook rechtsbijstand, doorlopende reisverzekering, doorlopende annuleringsverzekering, gezinsongevallenverzekering. Verzekeringsbedrijven als ASR Verzekeringen + Univé hebben veel ervaring met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Luttelgeest verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

Korte lijnen met service

Adequate afhandeling

Eén factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-menaam


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Menameradiel? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals schuur zijn inbegrepen. Daardoor wordt je financieel ondersteund in het geval van een ongeluk. Alle grote hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als waterschade of rook. Bij een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of een gevallen strijkbout? Brand kan zomaar voorkomen. De kosten hiervan zijn niet mals. Met een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. roetschade. Brandschade aan jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een huisbraak in Menaam is altijd een risico. De Roemeense methode of openbreken van deur of raam, dieven zijn zeer vindingrijk. Jouw schade ten gevolge van inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: schade na inbraak aan alle onroerende zaken regel je met de opstalverzekering, en gestolen kostbaarheden gaan via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Lekkage aan de dakgoot / een kapotte kit voeg. Typische schade is schade aan de vloer. Meestal wordt dit afgedekt d.m.v. de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw laatste polisvoorwaarden en ontdek wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Sporadisch ondergaan wij een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. De consequentie kan zijn behoorlijke kostenposten. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapotte gevel. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico oplopend tot €570.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Menaam
Zonder problemen een goede woonverzekering afsluiten die matcht met jouw huis en wensen? Onderstaand tref je enkele handige tips. Verzeker jouw jouw huis in Menaam zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende modules als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijv. etagewoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle woonverzekeringen die aansluiten op jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Menaam

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Tip: jij mag jouw woonverzekering in Menaam complementeren met een paar nuttige aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand spot jij bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Kloosterburen afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een all-risk glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is in dat geval de moeite. Deze extra dekkingbetaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Vergeet niet: zaken als een aquarium of mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in de huurvoorwaarden of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan ga je voor een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Wel is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Je stoot iemands kunstwerk van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis biedt nog meer dekking met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). Het betreft hier attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Onder andere een iPad of gitaar. Let op oververzekering: dikwijls hebben jullie al een instrumentenverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Menaam

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit betreft schades van producten en schade aan personen. Voorbeelden zijn een kapotte laptop en ook kosten op medisch gebied. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Tip: de aansprakelijkheid dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, echter ook als dit te wijten is aan de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, beginnend bij €1.050.000 tot ruim €4.600.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Deze module is er al vanaf €2,85 (betaling per maand). Wellicht interessant: ASR Verzekeringen pakket.

Rechtsbijstandverzekering Menaam
De module rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflict met een keukenhandel of schade of letsel in verkeer. In dat geval is het belangrijk dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Wij onderscheiden verschillende opties.

 • Consument (bijv. geschillen binnen de familie)
 • Inkomensconflicten (bijv. tuchtzaken)
 • Woon-module (bijv. erfafscheidingen e.d. )
 • Verkeer (denk aan in beslag genomen auto e.d. )

De premies zijn zeer wisselend (beginnend bij €37,40 tot en met €31,05 per maand in april 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het verzekerde bedrag, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Menaam online afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?