Woonverzekering Muiden Opstal- en inboedelverzekering, al voor €6,90 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat je verzekerd bent. Met behulp van de verzekeringsvergelijker vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) die je kunt afsluiten in Muiden. Jouw woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Huur je? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Vergelijk hier alle landelijke maatschappijen zoals bijvoorbeeld EAG Assuradeuren en Nationale Nederlanden die schade veroorzaakt door brand, storm, vandalisme, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Alle erkende aanbieders
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Muiden mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Je bent gedekt tegen schade door bijv. brand, diefstal, water, inbraak, vandalisme. Denk bijvoorbeeld aan een defecte koelkast. De definitie van inboedel is alle bezittingen die “los” staan in jouw woning. Eigendommen die vastgenageld zitten aan je woning behoren tot de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als glaswerk of keukentafel? Op dit gebied zijn er drie soorten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Muiden? Open meteen de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer consumenten gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In zo’n verzekeringspakket zitten bijna altijd de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens neemt men hierbij ook autoverzekering, reisverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Verzekeringsbedrijven als Huis In Eén Verzekeringen en ZLM faciliteren zulke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Meeden verzekeringspakket.

Betaalbaar

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Online schade melden

Alle premies op 1 factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-muiden


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Muiden? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade als gevolg van o.a. brand, inbraak of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals de garage zijn inclusief. Daardoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als jouw woning iets overkomt. Alle grote hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Via een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door hagelschade en ontploffing. In het geval van een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Blikseminslag of keukenbrand? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kostenposten zijn al snel erg hoog. Door middel van een brandverzekering dek je schade af door o.a. doorbranden van apparatuur. Schade van jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Diefstal in Muiden is altijd een risico. Gaatjes boren of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. Jouw schade ten gevolge van diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: braakschade aan de woningloopt via de opstal, en ontvreemde bezittingen gaan via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Indirecte neerslag of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Je kunt last krijgen van onbruikbare meubels. Doorgaans wordt deze schade gedekt via de opstal- of inboedelverzekering. Open de condities van de polis om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Een enkele keer hebben we te maken met een fikse storm. Er is pas storm bij windkracht 7. De consequentie kan zijn schade rondom het huis. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapotte schutting. Vaak gaat het om schade aan het dak of muren, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade geldt er vaak een behoorlijk eigen risico die oploopt tot €425.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Muiden
Eenvoudig een goede woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Hierna tref je een handig stappenplan. Verzeker meteen jouw onderkomen in Muiden eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Kies het type woning (bijvoorbeeld vrijstaande woning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Muiden

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed om te weten: men mag deze woonverzekering in Muiden completer maken met additionele belangrijke aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna vind jij nuttige specificaties (of check details over woonverzekering Laag-Soeren afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een all-risk glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel ramen? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen de moeite. Deze mogelijke verzekering verzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Advies: aquaria, spiegels en tablets tellen niet mee. Gaat het om een woning die je huurt? Check in de huurvoorwaarden of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor bijna alle schades. Oftewel, ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Tevens geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een notebook laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas cola over een meubel van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je complementeren met een speciale buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Noord-Holland). Het gaat hier om spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een fotocamera & een verrekijker. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijkerwijs heb jij ook een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Muiden

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schades die je bij anderen veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan iemands gezondheid. Voorbeelden zijn behang dat moet worden vervangen + smartengeld. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die heb je juist voor jouw auto of motor. Handig: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze producten staan jou bij variërend van €1.200.000 tot €3.000.000. Meestal geldt er geen eigen risico. Zo’n polis sluit je af vanaf €3,25 (betaling per maand). Wellicht interessant: Ditzo polis.

Rechtsbijstandverzekering Muiden
De rechtsbijstand geeft hulp bij uiteenlopende geschillen. Dit is relevant bij o.a. erfenis & geschil met een verzekeraar. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn een aantal verschillende modules.

 • Consument & wonen (bijv. conflict over erfenis)
 • Inkomen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Woon-module (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeer-module (bijv. verkeersongeluk)

De premies per maand schommelen nogal (startend vanaf €35,05 tot wel €33,45 p/maand in mei 2024). De prijs hangt af van het pakket dat je kiest, het te verzekeren bedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Muiden afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering