Woonverzekering Meeden Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €6,55 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelfsprekend, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij de verzekeringsvergelijker achterhaal je de beste woonverzekering voor jouw huis in Meeden. Een woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Woon je in een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Bekijk en vergelijk hier alle grote verzekeraars waaronder Aon Direct en Nationale Nederlanden die schade zoals bliksem, brand, water, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Meeden mei 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld storm, inbraak, diefstal, brand, water. Dit kan bijv. gaan om beschadigingen aan het interieur. Onder inboedel verstaan we alle spullen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Kostbaarheden die vastgenageld zitten aan je woning kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar de meeste gezinnen hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan zaken als computers en schoenen? In de regel kan je kiezen uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Zoek jij een goede inboedelverzekering Meeden? Start meteen met vandaag nog onze vergelijker! Vaak doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen nemen een handig verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een dergelijk verzekeringspakket vind je meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel sluit je dit tezamen af met doorlopende annuleringsverzekering, gezinsongevallenverzekering, doorlopende reisverzekering, rechtsbijstand. Verzekeringsbedrijven als HEMA en nowGo faciliteren zulke pakket verzekeringen. Check ook: Loozen verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-meeden


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Menterwolde? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Hierbij hoort een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als de garage zijn verzekerd. Daardoor zul je veel financiële compensatie krijgen als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Met behulp van een (extra) uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door blikseminslag en poging tot inbraak. Dankzij een allrisk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kaarsen laten branden of een gevallen strijkbout? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. De kosten voor herstel zijn niet mals. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. smeltschade. Schade aan jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraak

Een diefstal in Meeden is altijd een risico. Openwrikken of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost ten gevolge van inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan het huis en bijgebouwen handel je af via de opstal, en gestolen kostbaarheden lopen via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Lekkage aan de dakgoot of een lekkende leiding. Typische schade is opbollend laminaat. Doorgaans worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de opstal/inboedelverzekering. Open de condities van de polis en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Soms ondergaan wij een hevige storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn forse schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapotte schutting. Doorgaans resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico tot circa €420.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Meeden
Gemakkelijk een goede woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Hieronder stuit je op een handig stappenplan. Verzeker direct jouw woning in Meeden probleemloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor twee-onder-een-kapwoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Denk aan Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Wat volgt is alle woonverzekeringen die aansluiten op jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Meeden

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat je nog niet tevreden bent. Tip: je kunt jouw woonverzekering in Meeden nog persoonlijker maken met extra praktische aanvullende polissen. Veel gekozen opties zijn: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand spot jij handige informatie (of ga verder naar woonverzekering Kesteren afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen aan te raden. Deze additionele modulestaat garant in het geval je van schade aan de glazen. Vergeet niet: spiegels en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in het ondertekende contract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Denk dan eens na over een all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor bijna alle denkbare schades. Dat houdt in ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Natuurlijk is dit alleen zo als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit frisdrank over het tapijt van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je uitbreiden met een handige buitenhuisdekking. Op die manier zijn alle eigendommen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Groningen). Voorbeelden hiervan zijn bezittingen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een spelcomputer + een gehoorapparaat. Je bent al gauw oververzekerd: dikwijls heb je al een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Meeden

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Vaak onderscheidt men schades van producten en persoonlijk letsel. Onder andere behang dat moet worden vervangen en ook kosten van een ziekenhuis. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Goed om te weten: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook als dit gebeurt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, variërend van €900.000 oplopend tot €4.400.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Zo’n verzekering is al af te sluiten vanaf €3,60 per maand. Bekijk ook REAAL Verzekeringen afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Meeden
Het product rechtsbijstand geeft hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Bijvoorbeeld bij conflict met het UWV en conflict over verzekering. In dit soort gevallen kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er bestaan verschillende mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een bank)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. pensioenuitkering)
 • Woonconflicten (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
 • Verkeer (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van de verzekeraars verschillen nogal (vanaf circa €38,55 tot en met €31,05 per maand in mei 2024). Het tarief vindt zijn grondslag in het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Meeden afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?