Woonverzekering Monnickendam Jouw woning en/of inboedel verzekeringen al voor €7,00 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan ben je blij dat alles goed verzekerd is. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Monnickendam. De woonverzekering is een term voor een inboedel- en opstalverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos in een klap jouw eigendommen en huis. Woon je in een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Bekijk en vergelijk hier alle bekende aanbieders als ANWB en Unigarant die schade zoals storm, bliksem, water, inbraak vergoeden.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Monnickendam februari 2024

Dankzij een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Schade die wordt gedekt is o.a. vandalisme, brand, diefstal, water, storm. Dit kan bijv. gaan om schade aan computers. Onder inboedel verstaan we alle kostbaarheden die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Zaken die vastgenageld zitten aan je woning lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter de meeste Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Wie is er nu niet zuinig op inboedel zoals glas- en aardewerk en stofzuiger? Er zijn in de basis drie smaken: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Monnickendam? Begin direct met vandaag nog de vergelijkingstool. Meestal werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen combineren de polissen en gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In het verzekeringspakket tref je meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel is dit alles te combineren met brommerverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeraars als Avéro Achmea en nowGo faciliteren dergelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Marrum verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Eén factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-monnickendam


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Waterland? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade door water, storm, brand en andere oorzaken. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als bijgebouwen zijn verzekerd. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als je woning iets overkomt. Bekende hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten n.a.v. stormschade of schroeischade. Dankzij een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Binnen roken of brandstichting? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Schade aan jouw eigendommen lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Monnickendam is altijd een risico. Flipperen of openbreken van deur of raam, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt ten gevolge van diefstal dek je af met een woonverzekering: schade aan het huis en bijgebouwen wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en ontvreemde spullen handel je af via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Lekkage aan het dak en een lekkende leiding. Een mogelijke schadepost is schade aan het dak. Meestal worden de kosten betaald met jouw opstal/inboedelverzekering. Download de voorwaarden van de polis om te zien welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Incidenteel hebben we te maken met een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het kan resulteren in behoorlijke kostenposten. Je kunt denken aan een kapotte goot. Veelal gaat het om schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een hoger eigen risico oplopend tot €255.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Monnickendam
Wil jij een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw wensen? Hier bekijk je een aantal stappen. Verzeker vandaag nog jouw huis in Monnickendam moeiteloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijvoorbeeld monumentaal pand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle woonverzekeringen die rijmen met jouw eisenpakket. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Monnickendam

Aanvullende woonverzekeringen februari 2024

Het kan zijn dat je nog niet tevreden bent. Goed om te weten: men mag deze woonverzekering in Monnickendam uitbreiden met diverse belangrijke aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina bekijk je bruikbare specificaties (of check details over woonverzekering Kruisland afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is in dat geval de moeite. Deze additionele zekerheid verzekert bij gebroken glas. Advies: zaken als een aquarium of smartphones dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Lees je huurcontract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze verzekering verzekert bijna alle denkbare schades. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Uiteraard is dit alleen zo als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je complementeren met de buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je aankopen niet alleen als je thuis bent veilig voor schade en diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Noord-Holland). Hierbij gaat het dan om attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een mobiele telefoon en sieraden. Waak voor oververzekering: wellicht bezit jij al een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Monnickendam

Met een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Dit betreft schade aan eigendommen en schade aan personen. Onder andere vlekken op kleding en ook kosten op medisch gebied. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Let op: deze polis betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules vergoeden bedragen beginnend bij €1.350.000 tot €4.350.000. BIj de meeste verzekeraars hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €2,80 per maand. Bekijk ook ASR Verzekeringen polis.

Rechtsbijstandverzekering Monnickendam
De rechtsbijstand ondersteunt bij uiteenlopende geschillen. Denk aan geschil met de werkgever of erfafscheidingen e.d.. Dan kan het prettig zijn dat je advies krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn meerdere opties.

 • Consumenten-module(bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. arbeidsconflicten)
 • Wonen (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer (bijv. conflict met een schadehersteller)

De maandelijkse premies zijn zeer wisselend (startend vanaf €34,20 tot €37,65 p/maand in februari 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van de gekozen dekking, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Monnickendam online afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering