Woonverzekering Metslawier Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €8,40 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het prettig om een verzekering te hebben. Aan de hand van onze vergelijker tref je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Metslawier. Het concept woonverzekering is een combinatieverzekering van een opstal + inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw spullen en jouw huis. Woon je in een huurhuis? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle erkende maatschappijen als DAK en Reaal die schade door o.a. vandalisme, brand, bliksem, water verzekeren.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Metslawier april 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld water, storm, inbraak, vandalisme, brand. Dit kan bijv. gaan om een kapotte koelkast. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die vastzitten aan je huis lopen via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter de meeste Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met inboedel zoals uurwerken en handschoenen? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Zoek jij een goede inboedelverzekering Metslawier? Start meteen de vergelijkingstool. In veel gevallen gaat dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Nederlanders gaan voor een goedkoop verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In zo’n verzekeringspakket zitten doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel zijn er mogelijkheden voor ongevallenverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering. Bedrijven zoals Bovag en nowGo hanteren eigen pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Maarn verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-metslawier


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Dongeradeel? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade door water, storm, brand en andere oorzaken. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een volière zijn verzekerd. Mede hiervoor zorg je voor lagere kosten als jouw woning iets overkomt. Bijna alle hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door blikseminslag of vandalisme. In het geval van een allrisk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een defecte magnetron? Een kleine of grote brand is altijd een risico. Dergelijke kosten zijn al snel erg hoog. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. blikseminslag. Schade aan jouw eigendommen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak

Diefstal in Metslawier kan ook bij jou thuis gebeuren. De Bulgaarse methode of de hengelmethode, er zijn allerlei mogelijkheden. De schade die je oploopt vanwege diefstal dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis en bijgebouwen handel je af d.m.v. de opstalpolis, en gestolen bezittingen lopen via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een hoosbui of lekkage van leidingsystemen. Je kunt dan denken aan schade als kapotte apparatuur. Normaal gesproken worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de opstal- of inboedelverzekering. Download de laatste polisvoorwaarden en check wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Maar zelden hebben we te maken met een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met schade rondom het huis. Bijvoorbeeld door een kapotte regengoot. Doorgaans betreft het schade aan jouw woning, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico oplopend tot €565.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Metslawier
Eenvoudig een goede woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw eisen? Op deze pagina vind je bruikbare info. Verzeker vandaag nog jouw woning in Metslawier gemakkelijk online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende opties als buitenshuisverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn herenhuis). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Wat volgt is alle polissen die passen bij jouw wensen. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Metslawier

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed om te weten: jij mag jouw woonverzekering in Metslawier uitbreiden met verschillende belangrijke aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hieronder tref je handige informatie (of ga verder naar woonverzekering Koekange afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is dan geen gek idee. Deze additionele dekkingstaat garant bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Belangrijk: spiegels, aquaria of iPhones zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Denk dan eens na over een all-risk woonverzekering. Deze module is er voor bijna alle denkbare schades. Dat geldt dus ook bij schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs is dit alleen zo als het hier een ongelukje betreft. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • jouw kind fietst tegen een auto aan
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering mag je aanvullen met een buitenhuisdekking. Zo zijn de kostbaarheden niet alleen in huis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Het gaat hier om kostbaarheden die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Denk aan een navigatieapparaat of een verrekijker. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijk heb jij ook een tablet verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Metslawier

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft schade aan eigendommen en schade aan personen. Voorbeelden zijn besmeurde meubels en ook kosten voor medicatie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Tip: deze polis vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze modules bieden een verzekerd bedrag vanaf €1.150.000 tot wel €3.550.000. Vaak hoef je geen eigen risico te betalen. Deze module is beschikbaar vanaf €2,95 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Delta Lloyd pakket.

Rechtsbijstandverzekering Metslawier
Het product rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische aanvaringen. Denk aan conflict met werkgever en conflict met een autodealer. In dit soort gevallen kan het prettig zijn dat je wordt ondersteund zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Wij onderscheiden enkele varianten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict over erfenis)
 • Werk & Inkomen (bijv. bijstandsuitkering)
 • Woon-module (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict over aankoop auto)

De maandelijkse premies schommelen enorm (vanaf zo’n €26,25 oplopend tot €26,25 per maand in april 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Metslawier vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?