Woonverzekering Mechelen Inboedel- en opstalverzekeringen, al vanaf €6,80 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het prettig dat alles goed verzekerd is. Met behulp van deze website tref je de goedkoopste of beste woonverzekering voor jouw huis in Mechelen. Het concept woonverzekering is een term voor een opstal + inboedelverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Huur je? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk meteen alle bekende bedrijven zoals bijvoorbeeld ANWB en InShared die schade door o.a. storm, brand, bliksem, vandalisme vergoeden.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Mechelen juli 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door brand, vandalisme, diefstal, storm, water. Dit kan bijv. gaan om een kapotte TV. Met de term inboedel omschrijven we alle zaken die “los” staan in jouw woning. Kostbaarheden die vastzitten aan je huis kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar de meeste gezinnen hebben ‘m wel afgesloten. Jij hecht toch ook waarde aan kostbaarheden als broodrooster en stofzuiger? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wat is nu een een goede inboedelverzekering Mechelen? Open vandaag nog de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel gezinnen combineren de polissen en gaan voor een voordelig verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In jouw verzekeringspakket zitten bijna altijd de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Tevens zijn er mogelijkheden voor brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Centraal Beheer of Univé werken met zulke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Loosbroek verzekeringspakket.

Voordelig

Extra pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Grip op de kosten

woonverzekering-mechelen


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Gulpen-Wittem? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als tuinhuisje zijn inclusief. Op die manier zorg je voor lagere kosten als jouw woning iets overkomt. De meeste hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Via een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij schade als schade door storm en omvallen van bomen. Via een allrisk verzekering is bijna alles afgedekt, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

In huis roken of een gevallen strijkbout? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Met een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Schade van jouw spullen verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een diefstal in Mechelen kan ook jou overkomen. De takjesmethode of hengelen via brievenbus, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt vanwege inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade na inbraak aan de woningregel je via de opstal, en gestolen bezittingen lopen via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een kapotte wasmachine en een lekkende leiding. Je kunt dan denken aan schade als hemelwater schade. In veel gevallen wordt dit afgedekt d.m.v. de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de polisvoorwaarden en check wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Soms hebben we in Nederland een serieuze storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in hevige schade. Hierbij kan het gaan om o.a. ontbrekende dakpannen. Veelal heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert geldt er vaak een behoorlijk eigen risico tot circa €350.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Mechelen
Snel een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw huis en wensen? Op deze pagina bekijk je meer informatie. Verzeker vandaag nog jouw huis in Mechelen gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende dekkingen als buitenshuisverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (bijv. villa). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Mechelen

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Handig: je kunt de woonverzekering in Mechelen complementeren met enkele interessante aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hierna doorzoek je aanvullende info (of bekijk woonverzekering Kerkwijk afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is de glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is dan geen gek idee. Deze additionele verzekering betaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Advies: een mooie spiegel en smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Bekijk in de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor een breed scale aan schades. Dit betekend ook: schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs wordt er alleen betaald als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een kop koffie over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is uit te breiden met een handige buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn de kostbaarheden niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent (ook buiten Limburg). Voorbeelden hiervan zijn kostbaarheden die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een spelcomputer of een gehoorapparaat. Je bent al gauw oververzekerd: misschien bezit jij al een tablet verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Mechelen

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. Vaak onderscheidt men materiële schade en schade aan personen. Voorbeelden zijn een kapotte laptop en ook kosten van een arts. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: deze polis dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, echter ook als dit te wijten is aan jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Deze modules bieden een dekking beginnend bij €1.250.000 tot wel €5.000.000. In de regel is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €3,75 per maand. Bekijk ook Polis Direct afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Mechelen
De verzekering rechtsbijstand ondersteunt bij juridische aanvaringen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld pensioenuitkering en schade of letsel in verkeer. Daarbij is het erg fijn wanneer je support krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit enkele modules.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Inkomen & Werk (bijv. conflict met werkgever)
 • Module Wonen (bijv. conflict met verhuurder)
 • Verkeersconflicten (bijv. verkeersongeluk)

De premies lopen sterk uiteen (beginnend bij €25,55 tot en met €24,10 per maand in juli 2024). De prijs bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Mechelen online afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering