Woonverzekering Makkum Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €5,05 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelfsprekend, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als je iets vervelends overkomt, dan ben je blij dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van de vergelijkingstool stap je over naar de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van Makkum. Jouw woonverzekering is een samenvoeging van een inboedel + opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Woon je in een huurhuis? Een opstalverzekering is dan overbodig. Check en vergelijk hier alle grote bedrijven waaronder Ditzo en Lancyr die schade zoals water, bliksem, inbraak, storm verzekeren.

 • Alle erkende aanbieders
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Makkum juni 2024

Via een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld inbraak, vandalisme, water, brand, diefstal. Je moet dan denken aan bijv. schade aan de keuken. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle spullen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Bezittingen die vastgenageld zitten aan je woning lopen via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel mensen hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als tafelkleden en bank? In de regel kan je kiezen uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Makkum? Start meteen met meteen onze vergelijker! Meer en meer gaat dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen nemen een overzichtelijk verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een speciale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en duidelijk. In een dergelijk verzekeringspakket vind je vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met autoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals ABN AMRO of Klaverblad hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Lieveren verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

Korte lijnen met service

Schade snel afgehandeld

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-makkum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een schuurtje zijn inbegrepen. Mede hiervoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een extra uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kostenposten veroorzaakt door schade door storm of smeltschade. In het geval van een all-risk polisheb je de meest complete dekking, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een verkeerd aangesloten apparaat of brand in de schoorsteen? Een kleine of grote brand kan iedereen overkomen. De kosten voor herstel zijn al snel erg hoog. Via een brandverzekering dek je schade af door o.a. brandschade. Schade van jouw bezittingen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraakverzekering

Een diefstal in Makkum kan ook jou gebeuren. De takjesmethode of openbreken openslaande deur, je kunt het zo gek niet bedenken. De kostenpost n.a.v. een inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan de woningloopt via de opstalverzekering, en gestolen kostbaarheden gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Extreme regenval en een lekkende kraan. Je kunt last krijgen van vochtplekken op de buur. Doorgaans wordt dit afgedekt middels de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de polisvoorwaarden om te zien welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Soms ondergaan wij een fikse storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Je kunt denken aan schade aan het dak. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan het dak of muren, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een behoorlijk eigen risico tot wel €375.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Makkum
Snel een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Onderstaand ontdek je een aantal stappen. Verzeker à la minute het huis in Makkum eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als de all risk verzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn studio). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Je checkt meteen alle verzekeringen die rijmen met jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Makkum

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Advies: je kunt jouw woonverzekering in Makkum uitbreiden met verschillende nuttige aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Op deze pagina bekijk je nuttige adviezen (ook interessant: woonverzekering Kaag afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is in dat geval de moeite. Deze unieke verzekering staat je bij in het geval je van schade aan de glazen. Goed om te weten: spiegels en iPads zijn meestal niet afgedekt. Heb je een huurwoning? Bekijk in je huurcontract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij bijna alle denkbare schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Natuurlijk gaat dit alleen op als het daadwerkelijk een ongelukje was. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands Macbook van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst bier over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis biedt nog meer dekking met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn jouw spullen niet alleen in huis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn eigendommen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Hier gaat het bijv. om een mobiele telefoon of gitaar. Pas op voor oververzekeren: dikwijls hebben jullie al een ipad-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Makkum

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Dit betreft materiële schade en persoonlijk letsel. Je kunt denken aan een gebroken ruit en ook kosten van een ziekenhuis. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Handig: de aansprakelijkheid keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Polissen staan garant voor een flink bedrag, beginnend bij €1.300.000 tot €4.850.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n polis sluit je af vanaf €2,50 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: ASR Verzekeringen afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Makkum
De module rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische aanvaringen. Denk aan conflict met het UWV & bouw- en verbouwgeschillen. Hierbij kan het prettig zijn dat je wordt ondersteund zonder dat dit meteen een klap geld kost. Wij onderscheiden grofweg 4 mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil met school van de kinderen)
 • Inkomen (bijv. ontslag)
 • Module Wonen (bijv. conflict over wonen)
 • Verkeer (denk aan conflict met een schadehersteller)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen nogal (vanaf €38,40 tot €33,50 per maand in juni 2024). De premie vindt zijn grondslag in de modules, het verzekerde bedrag, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Makkum voor jou? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?