Woonverzekering Legemeer Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €7,20 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets gebeuren, dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij deze pagina vind je de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Legemeer. Jouw woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal + inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Bekijk en vergelijk hier alle erkende bedrijven als Aon Direct en InShared die schade als gevolg van brand, bliksem, water, vandalisme afdekken.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Legemeer juli 2024

Op basis van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Dan kun je denken aan schade door onder andere vandalisme, diefstal, water, inbraak, brand. Je moet dan denken aan bijv. een defecte televisie. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Kostbaarheden die je niet zomaar kunt meenemen lopen via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel mensen beschikken wel over deze verzekering. Jij bent toch ook gehecht aan inboedel zoals serviesgoed en cv-ketel? We onderscheiden drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Legemeer? Start direct de vergelijkingstool. Vaak doet men dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Hollanders kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dan hebben we het over een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In een verzekeringspakket zitten meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel neemt men hierbij ook rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, autoverzekering, reisverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals BLG wonen en OHRA verkopen aantrekkelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Kootwijk verzekeringspakket.

Laagste prijs

Mooie pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-legemeer


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in De Friese Meren? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als een tweede woning zijn gedekt. Op basis daarvan kom je niet voor enorme kosten te staan in het geval van schade. Veel hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Door middel van een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen schadeposten als windstormen (vanaf windracht 7) en plundering. Meer zekerheid? Met een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Roken in huis of keukenbrand? Brand kan ook jou gebeuren. De kosten voor herstel zijn al snel erg hoog. Door middel van een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. gevolgschade. Schade aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken gaat via de opstalpolis.


Inbraak

Een diefstal in Legemeer is altijd een risico. Inbreken via een bovenlicht of de babbeltruc, dieven zijn zeer vindingrijk. De kostenpost naar aanleiding van inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan jouw huis gaat middels de opstal, en gestolen eigendommen worden betaald via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan het dak of een kapotte kit voeg. Het gevolg kan zijn hemelwater schade. Normaal gesproken wordt dit afgedekt door de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de polisvoorwaarden en achterhaal welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Af en toe hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn schade rondom het huis. Bijvoorbeeld door een kapot dak. Meestal gaat het om schade aan de buitenkant van het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico tot wel €425.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Legemeer
Binnen een paar minuten een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Hier tref je een handig stappenplan. Verzeker jouw jouw woning in Legemeer probleemloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer optioneel aanvullende verzekeringen als de all risk verzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (dit kan zijn etagewoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die passen bij jouw eisenpakket. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Legemeer

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat je nog niet tevreden bent. Onze adviseur: jij mag jouw woonverzekering in Legemeer aanvullen met additionele belangrijke aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Verderop lees jij handige details (of bezoek info over woonverzekering Hoek afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een all-risk glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is in een dergelijke situatie de moeite. Deze nieuwe dekkingstaat je bij bij gebroken glas. Tip: spiegels, aquaria of iPads tellen niet mee. Gaat het om een woning die je huurt? Lees je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel wordt er alleen betaald als het om een ongeluk gaat. Denk aan:

 • Een smartphone laten vallen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas rode wijn over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn je aankopen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). We spreken hier van kostbaarheden die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Hier gaat het bijv. om een laptop of gitaar. Let op oververzekering: dikwijls hebben jullie al een ipad-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Legemeer

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je kosten van schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Dit betreft schade aan spullen en schade aan het lichaam. Denk dan aan een kapotte vaas en smartengeld. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Goed om te weten: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan de kids of jouw hond. Het is niet wettelijk verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.400.000 tot ruim €3.100.000. BIj de meeste verzekeraars hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module sluit je af vanaf €3,90 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Zelf polis.

Rechtsbijstandverzekering Legemeer
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflicten consumentenaankopen of conflict met makelaar. Daarbij is het erg fijn wanneer je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn grofweg 4 modules.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Inkomen & Werk (bijv. ontslag)
 • Wonen (bijv. conflict met de bank)
 • Verkeersconflicten (bijv. afgenomen rijbewijs)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis schommelen enorm (vanaf zo’n €30,40 t/m €27,00 p/maand in juli 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Legemeer op maat? Vind de goedkoopste pakketverzekering