Woonverzekering Leersum Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €5,55 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelf, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor bewoners van Leersum. Zo’n woonverzekering is een pakket van een inboedel + opstalverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Heb je een huurwoning? Een opstalverzekering is dan genoeg. Bekijk en vergelijk hier alle erkende maatschappijen zoals bijvoorbeeld Allsecur en Interpolis die schade zoals vandalisme, bliksem, water, brand verzekeren.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Inclusief pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Leersum april 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Dan kun je denken aan schade door bijv. brand, water, vandalisme, inbraak, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een defecte wasmachine. De definitie van inboedel is alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Kostbaarheden die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen lopen via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar de meeste gezinnen hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als aardewerk en wasmachine? In de regel kan je kiezen uit drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Leersum? Gebruik hiervoor à la minute’de woonverzekeringstool. Meestal gaat dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal consumenten gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en overzichtelijk. In het verzekeringspakket vind je bijna altijd de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel sluit je dit tezamen af met ongevallenverzekering, reisverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, autoverzekering. Verzekeringsbedrijven als DAK of Klaverblad werken met zulke pakket verzekeringen. Check ook: Koog aan de Zaan verzekeringspakket.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Online schade melden

Alle premies op 1 factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-leersum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Utrechtse Heuvelrug? Dan is dit je heel wat waard. Hierbij hoort een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als een tweede woning zijn inclusief. Op die manier zul je veel financiële compensatie krijgen in het geval van schade. Veel hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Door middel van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij schadeposten als schade door storm of plundering. Bij een allrisk polis is bijna alles afgedekt, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of een gevallen strijkbout? Brand in huis kan zomaar voorkomen. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Door middel van een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld doorbranden van apparatuur. Schade van jouw eigendommen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Leersum kan iedereen gebeuren. Flipperen of hengelen via brievenbus, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade ten gevolge van inbraak dek je af met een woonverzekering: schade na inbraak aan jouw woning loopt via de opstalverzekering, en afgenomen eigendommen gaan via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een defecte wasmachine of een kapot aquarium. Het gevolg kan zijn schade aan het dak. Doorgaans worden dergelijke kosten verzekerd middels de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw polisvoorwaarden en check welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Sporadisch hebben we in Nederland een fikse storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor een flinke schade. Bijvoorbeeld door een kapot zonnescherm. Meestal is het schade aan het dak of muren, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een verhoogd eigen risico tot circa €360.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Leersum
Vandaag nog een betaalbare woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw woning? Hier bekijk je een aantal stappen. Verzeker meteen jouw onderkomen in Leersum probleemloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheid
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(keuze uit opties als vrijstaand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle woonverzekeringen die matchen met jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Leersum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat er nog wat mist. Tip: jij mag de woonverzekering in Leersum completer maken met een paar nuttige aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina check je bruikbare tips (of klik door naar: woonverzekering Hobrede afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is dan geen gek idee. Deze unieke zekerheid staat garant bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Tip: spiegels, aquaria of smartphones tellen niet mee. Heb je een huurwoning? Doorzoek in je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert een breed scale aan schades. Dat houdt in ook schades van eigen hand. Wel is dit alleen zo als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • jouw kind fietst tegen een auto aan
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering is aan te vullen met een buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Utrecht). Hierbij gaat het dan om spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om een spiegelreflexcamera + viool. Let op oververzekering: wellicht hebben jullie al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Leersum

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. We hebben het hier vaak over schades van producten en schade aan iemands gezondheid. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte telefoon en kosten van een ziekenhuis. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Handig: de aansprakelijkheid dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen verzekeren een bedrag vanaf €1.400.000 tot wel €4.800.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,00 (betaling per maand). Wellicht interessant: Univé polis.

Rechtsbijstandverzekering Leersum
De verzekering rechtsbijstand biedt support bij juridische aanvaringen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met een reisbureau of afgenomen rijbewijs. Hierbij is het erg fijn wanneer je support krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er bestaan meerdere varianten.

 • Consument & wonen (bijv. een webshop die niet levert)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. arbeidsconflicten)
 • Wonen (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeer (denk aan conflict met een schadehersteller)

De premies lopen sterk uiteen (startend vanaf €35,60 oplopend tot €36,25 per maand in april 2024). Het bedrag wordt gebaseerd op het type verzekering, het te verzekeren bedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Leersum op maat? Vind de goedkoopste pakketverzekering