Woonverzekering Leens Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €9,45 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor inwoners van Leens. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal + inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Heb je een huurwoning? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle landelijke verzekeraars als Bovag en Interpolis die schade zoals vandalisme, storm, water, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Leens juli 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Je bent gedekt tegen schade door bijv. storm, vandalisme, diefstal, inbraak, brand. Denk bijvoorbeeld aan schade aan de keuken. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Zaken die vastzitten aan je huis lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar meer dan 90% van de Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als naai- en breimachine en sofa? Op dit gebied zijn er drie smaken: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Leens? Open direct de verzekeringsvergelijker. In veel gevallen doet men dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel huishoudens geven de voorkeur aan een goedkoop verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In een dergelijk verzekeringspakket zitten regelmatig inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel is dit alles te combineren met rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, reisverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering. Bedrijven zoals Bruns ten Brink of SNS hanteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Kollumerzwaag verzekeringspakket.

Voordelig

Hoge pakketkortingen

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Eén factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-leens


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in De Marne? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Daarbij neem je dus een goede verzekering. De opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een 2e woning zijn afgedekt. Met zo’n polis zul je veel financiële compensatie krijgen in het geval van een ongeluk. Veel hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Door middel van een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen kostenposten veroorzaakt door brand en schade door regen. Meer zekerheid? Met een all-risk polisis bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Brand tijdens het koken of een kapotte föhn? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. doorbranden van apparatuur. Brandschade aan jouw inboedel verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak

Een inbraak in Leens is altijd een risico. De Bulgaarse methode of een cilinder uittrekken, er zijn allerlei opties. De opgelopen schade door inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: beschadigingen aan jouw huis loopt via de opstalverzekering, en gestolen spullen lopen via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een flinke regenbui en een lekkende leiding. Typische schade is een kapotte koelkast. In veel gevallen worden dergelijke kosten vergoed middels de inboedel/opstalverzekering. Bestudeer de actuele polisvoorwaarden en ontdek wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Soms hebben we te maken met een serieuze storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn missende dakpannen. Vaak gaat het om schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een hoog eigen risico tot circa €385.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Leens
Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw woning? Onderstaand stuit je op enkele handige tips. Verzeker direct jouw onderkomen in Leens eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende opties als de all risk verzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Wat voor soort huis is het? (bijv. appartement). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Leens

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Tip: jij mag de woonverzekering in Leens uitbreiden met enkele praktische aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop lees jij bruikbare info (of bekijk woonverzekering Hindeloopen afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is de glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval aan te raden. Deze additionele polis staat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Advies: spiegels en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Beschik je over een huurwoning? Lees je huurcontract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je de all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel is dit alleen zo als het om een ongeluk gaat. Bijvoorbeeld:

 • de hond springt iemand omver
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit bier over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering is aan te vullen met een buitenhuisdekking. Zo zijn jouw spullen niet alleen thuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Groningen). Het gaat hier om spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld een tablet en drumstel. Let op oververzekering: mogelijk bezit jij al een telefoonverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Leens

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schade aan eigendommen en schade aan personen. Je kunt denken aan een kapotte telefoon + geneeskundige zorg. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is toch wel aan te raden. Deze producten bieden een dekking variërend van €1.500.000 oplopend tot €3.200.000. Meestal geldt er geen eigen risico. Zo’n polis sluit je af vanaf €3,15 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: REAAL Verzekeringen polis.

Rechtsbijstandverzekering Leens
De module rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan geschil over een consumentenovereenkomst en geschillen over een motorrijtuig. Daarbij wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit meerdere mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met bedrijven)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict met werkgever)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict met makelaar)
 • Verkeersconflicten (bijv. verhalen van schade)

De premies van de verzekeraars zijn zeer wisselend (vanaf €37,70 tot en met €24,60 p/maand in juli 2024). Het tarief vindt zijn grondslag in het type verzekering, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Leens afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?