Woonverzekering Koudum Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €9,90 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Uiteraard, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Koudum. De woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel + opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Heb je een huurwoning? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk hier alle erkende partijen als bijv. EAG Assuradeuren en nowGo die schade zoals vandalisme, water, storm, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Koudum februari 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Je bent gedekt tegen schade door o.a. storm, vandalisme, brand, diefstal, inbraak. Je kunt dan denken aan een kapotte TV. Met inboedel bedoelen we alle eigendommen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen dek je af met een opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter de meeste Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Wie is er nu niet zuinig op inboedel zoals kruiden of schrijfmachine? Op dit gebied zijn er drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Koudum? Open vandaag nog onze vergelijker! Vaak gaat dit hand in hand, tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen geven de voorkeur aan een goedkoop verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en simpel af te sluiten. In een dergelijk verzekeringspakket vind je meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens neemt men hierbij ook reisverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering. Aanbieders als Generali of Lancyr werken met zulke pakket verzekeringen. Ook interessant: Kamperland verzekeringspakket.

Goedkoop

Extra pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Online schade melden

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-koudum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Súdwest-Fryslân? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Zo’n opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals bijgebouwen zijn afgedekt. Mede hiervoor wordt je financieel ondersteund in het geval van een ongeluk. Bijna alle hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een (extra) uitgebreide polis sta je niet voor vervelende verrassingen bij kostenposten veroorzaakt door schade door storm en plundering. Dankzij een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of keukenbrand? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. Dergelijke kosten zijn vaak enorm. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. roetschade. Schade van roerende zaken verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning dek je af met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Koudum is niet leuk, maar kan gebeuren. De afbreekmethode of een cilinder afbreken, dieven zijn zeer vindingrijk. Jouw schade naar aanleiding van inbraak dek je af met een woonverzekering: braakschade aan alle onroerende zaken gaat met de opstalverzekering, en ontvreemde zaken gaan via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een flinke regenbui en een gesprongen waterleiding. Het gevolg kan zijn een onbruikbare koelkast. Doorgaans worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de woonverzekering (opstal of inboedel). Download de condities van de polis en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Heel soms hebben we te maken met een flinke storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn forse schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte regengoot. Vaak heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €255.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Koudum
Binnen een paar minuten een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw huis en wensen? Hieronder tref je een handig stappenplan. Verzeker meteen jouw huis in Koudum zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als recreatiewoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle woonverzekeringen die aansluiten op jouw filters. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Koudum

Aanvullende woonverzekeringen februari 2024

Het is mogelijk dat je nog niet tevreden bent. Adviezen: jij mag de woonverzekering in Koudum completer maken met een paar nuttige aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna check jij handige tips (of klik door naar: woonverzekering Heino afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een all-risk glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een speciale glasverzekering is dan de moeite. Deze mogelijke verzekering is er bij gebroken glas. Advies: spiegels en mobiele telefoons worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Raadpleeg de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dit betekend ook: schades waar jij zelf schuldig aan bent. Logischerwijs is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Denk aan:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst frisdrank over het tapijt van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je uitbreiden met een handige buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen thuis veilig voor schade en diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). We spreken hier van spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Denk aan een e-reader en een kinderwagen. Let op oververzekering: misschien heb je al een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Koudum

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Voorbeelden zijn een kapotte tablet en ook ziekenhuisverblijf. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: deze verzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.550.000 tot wel €4.100.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module is er al vanaf €3,50 p/maand. Ga verder naar Lancyr pakket.

Rechtsbijstandverzekering Koudum
De polis rechtsbijstand biedt juridische hulp bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan pensioenuitkering en geschil met een verzekeraar. In dat geval is het prettig dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er bestaan allerlei opties.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met de gemeente)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. arbeidsconflicten)
 • Module Wonen (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. geschil met een verzekeraar)

De premies van de verzekeraars schommelen nogal (startend vanaf €31,80 t/m €36,75 p/maand in februari 2024). Het tarief wordt gebaseerd op de modules, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Koudum op maat? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering