Woonverzekering Idzega Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €4,00 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het fijn om een verzekering te hebben. Via deze website vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw woning in Idzega. Een woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal en inboedelverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Huur je? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk meteen alle populaire maatschappijen zoals bijvoorbeeld Generali en Verzekeruzelf.nl die schade als gevolg van inbraak, water, storm, vandalisme dekken.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Idzega mei 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Schade die wordt gedekt is bijv. storm, diefstal, brand, vandalisme, inbraak. Je moet dan denken aan bijv. schade aan je smartphone. Onder inboedel verstaan we alle bezittingen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Spullen die vastzitten aan je huis dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter veel huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als afzuigkap of warmtepomp? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Zoek jij een goede inboedelverzekering Idzega? Begin direct met meteen de vergelijkingstool. Meer en meer gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel consumenten gaan voor een goedkoop verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket tref je meestal de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Soms neemt men hierbij ook brommerverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering. Verzekeringsbedrijven als Centraal Beheer + Independer werken met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Hoensbroek verzekeringspakket.

Lage premie

Extra pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-idzega


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Jouw woning verdient een goede verzekering. Een opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een 2e woning zijn inbegrepen. Op basis daarvan kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van een ongeluk. Bekende hypotheek-leveranciers verstrekken geen geld zonder deze polis. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij schade als storm vanaf windkracht 7 en schroeischade. In het geval van een allrisk opstalverzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of een schoorsteenbrand? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kostenposten lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. blikseminslag. Schade van jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Idzega kan zomaar gebeuren. De afbreekmethode of een cilinder uittrekken, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt door inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning gaat d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde eigendommen handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een flinke regenbui / bevroren leidingen. Een mogelijke schadepost is een kapotte wasmachine. Meestal wordt deze schade gedekt met jouw opstal- of inboedelverzekering. Download de polisvoorwaarden en check in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Zo nu en dan hebben we te maken met een hevige storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Je kunt denken aan een kapotte goot. In veel gevallen heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico oplopend tot €365.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Idzega
Vandaag nog een geschikte woonverzekering afsluiten die past bij jouw eisen? Hierna bekijk je bruikbare info. Verzeker vandaag nog jouw huis in Idzega gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer eventueel aanvullende dekkingen als een all risk polis
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (dit kan zijn herenhuis). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw filters. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Idzega

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed nieuws: je kunt de woonverzekering in Idzega aanvullen met diverse praktische aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna doorzoek jij praktische tips (of klik door naar: woonverzekering Groede afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is de glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is dan het overwegen waard. Deze nieuwe moduleis er bij gebroken glas. Belangrijk: een mooie spiegel en smartphones worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Lees de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dit betekend ook: schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard geldt dit alleen als het hier een ongelukje betreft. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • De iPad laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst rode wijn over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis biedt nog meer dekking met een speciale buitenhuisdekking. Op die manier zijn de kostbaarheden niet alleen in huis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). We spreken hier van spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Denk aan een filmcamera & sportuitrusting. Pas op voor oververzekeren: dikwijls bezit jij al een tablet verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Idzega

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan spullen en schade aan personen. Je kunt denken aan behang dat moet worden vervangen en ook fysiotherapie. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Goed om te weten: de aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Dergelijke polissen staan jou bij beginnend bij €1.250.000 oplopend tot €2.800.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €3,65 p/maand. Ga verder naar Allsecur.

Rechtsbijstandverzekering Idzega
De module rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. tuchtzaken of afgenomen rijbewijs. In dit soort gevallen wordt het als prettig ervaren dat iemand jou helpt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn verschillende varianten.

 • Consument (bijv. een webshop die niet levert)
 • Inkomensconflicten (bijv. reorganisatie)
 • Wonen (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeer-module (bijv. schade of letsel in verkeer)

De maandelijkse premies variëren significant (vanaf circa €38,00 tot €30,00 per maand in mei 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Idzega op maat? Vind de goedkoopste pakketverzekering