Woonverzekering Houwerzijl Een inboedel- en/of opstalverzekering, al vanaf €6,75 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelfsprekend, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het fijn dat alles goed verzekerd is. Met behulp van deze pagina achterhaal je de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Houwerzijl. Het concept woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal + inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus met 1 polis zowel het huis als je spullen. Beschik je over een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk hier online alle landelijke verzekeraars als bijv. Bovag en London Verzekeringen die schade veroorzaakt door water, inbraak, vandalisme, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Houwerzijl juni 2024

Op basis van een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Schade die wordt gedekt is o.a. storm, vandalisme, diefstal, brand, inbraak. Je kunt dan denken aan schade aan computers. Met inboedel bedoelen we alle kostbaarheden die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Eigendommen die aan het huis vastzitten lopen via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter veel huishoudens beschikken wel over deze verzekering. Jij bent toch ook gehecht aan inboedel zoals televisie of brommers? We onderscheiden drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Houwerzijl? Open meteen de woonverzekeringstool. In de regel werkt dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Nederlanders combineren de polissen en gaan voor een populair verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en transparant. In het verzekeringspakket tref je meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel is dit alles te combineren met reisverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals BLG wonen + REAAL Verzekeringen verkopen zulke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Hichtum verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Alles in 1 automatische incasso

Grip op de kosten

woonverzekering-houwerzijl


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in De Marne? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hierbij hoort een goede verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade door bijvoorbeeld brand en storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn afgedekt. Op die manier zorg je voor lagere kosten in het geval van schade. Alle grote hypotheken hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij schadeposten als waterschade en omvallen van bomen. Dankzij een allrisk verzekering is bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

In huis roken of een omgevallen lamp? Brand in huis is altijd een risico. De kostenposten zijn al snel erg hoog. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. gevolgschade. Brandschade aan jouw spullen lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een diefstal in Houwerzijl is altijd een risico. Openwrikken of een deur forceren, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade naar aanleiding van inbraak / diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: braakschade aan de woninggaat middels de opstal, en afgenomen eigendommen worden betaald via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een defecte wasmachine of het stukvriezen van CV-buizen. Je kunt dan denken aan schade als een onbruikbare koelkast. Doorgaans worden dergelijke kosten verzekerd door de inboedel- of opstalverzekering. Bestudeer de actuele polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Een enkele keer hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Hierbij kan het gaan om o.a. lekkage. Vaak gaat het om schade aan jouw woning, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert werken verzekeraars met een hoger eigen risico oplopend tot €435.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Houwerzijl
Snel een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw woning? Op deze pagina stuit je op bruikbare info. Verzeker meteen jouw onderkomen in Houwerzijl gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer eventueel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheid
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn recreatiewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle verzekeringen die passen bij jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Houwerzijl

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Handig: jij mag jouw woonverzekering in Houwerzijl completer maken met een paar nuttige aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna lees je aanvullende tips (of klik door naar: woonverzekering Gorredijk afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is de glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen het overwegen waard. Deze mogelijke zekerheid betaalt uit bij gebroken glas. Voorwaarden: een mooie spiegel en smartphones worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in het ondertekende contract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze module staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Hierop heb je ook recht bij schades van eigen hand. Wel wordt er alleen betaald als iets per ongeluk gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Een laptop laten vallen
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst bier over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met de buitenhuisdekking. Zodoende zijn alle eigendommen niet alleen in huis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Groningen). Hierbij gaat het dan om bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera & jouw golfspullen. Pas op voor oververzekeren: misschien heb je al een telefoonverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Houwerzijl

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over materiële schade en schade aan personen. Je kunt denken aan een deuk in de auto en ook geneesmiddelen. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Let op: deze verzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook die van bijvoorbeeld kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Dergelijke polissen verzekeren een bedrag beginnend bij €1.500.000 tot wel €4.150.000. Bij veel aanbieders is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,50 p/maand. Ga verder naar Univé dekking.

Rechtsbijstandverzekering Houwerzijl
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische problemen. Dit is relevant bij o.a. conflict met een bank & schade of letsel in verkeer. Hierbij is het belangrijk dat je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn een aantal verschillende pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Module werk (bijv. bij ontslag)
 • Woon-module (bijv. geschil met de overheid over woonsituatie)
 • Verkeersconflicten (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De maandelijkse premies verschillen nogal (vanaf zo’n €28,50 tot en met €35,45 per maand in juni 2024). Deze prijs vindt zijn grondslag in het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Houwerzijl op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?