Woonverzekering Hichtum Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €5,05 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als je iets vervelends overkomt, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Aan de hand van deze pagina achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor inwoners van Hichtum. Het concept woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal + inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw huis + jouw eigendommen. Huur je? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Bekijk en vergelijk hier alle erkende maatschappijen als bijv. Allianz en Nationale Nederlanden die schade als gevolg van inbraak, storm, bliksem, brand vergoeden.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Hichtum juli 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm, water, vandalisme. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte TV. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die aan het huis vastzitten vallen onder de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter de meeste Nederlanders beschikken wel over deze verzekering. Jij bent toch ook gehecht aan eigendommen als meubelen en hoeden? Op dit gebied zijn er drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Hichtum? Start meteen de vergelijkingstool. Vaak doe je dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer consumenten kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket vind je regelmatig de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel zijn er mogelijkheden voor huisdierenverzekering, doorlopende reisverzekering, doorlopende annuleringsverzekering, rechtsbijstand. Aanbieders als HEMA en Klaverblad hanteren deze pakket verzekeringen. Bekijk ook: Heerenveen verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

Alle premies op 1 factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-hichtum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Súdwest-Fryslân? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade door bijvoorbeeld brand en storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als schuur zijn gedekt. Hierdoor wordt je financieel ondersteund in het geval van een ongeluk. Bijna alle hypotheken willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een uitgebreide dekking (of extra) sta je niet voor vervelende verrassingen bij schade als schade door wateroverlast en vandalisme. Via een allrisk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

In huis roken of spelen met vuur? Een kleine of grote brand kan iedereen overkomen. De kosten voor herstel zijn al snel erg hoog. Middels een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. gevolgschade. Schade aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Hichtum kan ook jou overkomen. De Roemeense methode of Lock picking, je kunt het zo gek niet bedenken. Jouw schade ten gevolge van diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan het huis en bijgebouwen handel je af middels de opstal, en afgenomen eigendommen worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Omhoogkomend rioolwater en een gesprongen waterleiding. Het gevolg kan zijn laminaat dat moet worden vervangen. In de regel worden dergelijke kosten vergoed via de inboedel/opstalverzekering. Download de condities van de polis en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Denk maar aan een kapotte regengoot. Vaak is het schade aan de buitenkant van het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert geldt er vaak een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €560.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Hichtum
Gemakkelijk een goede woonverzekering afsluiten die past bij jouw woning? Onderstaand stuit je op een aantal stappen. Verzeker à la minute de woning in Hichtum zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als appartement). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet nu alle mogelijkheden die rijmen met jouw eisenpakket. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Hichtum

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat je nog niet tevreden bent. Handig: je kunt de woonverzekering in Hichtum uitbreiden met extra interessante aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hieronder spot je praktische specificaties (of check details over woonverzekering Gaast afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is de glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval geen gek idee. Deze mogelijke dekkingbetaalt uit om de gevallen van schade aan ramen (glas). Let op: spiegels, aquaria of iPads dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze module betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs is dit alleen zo als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • Een telefoon laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas rode wijn over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een speciale buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Je moet dan denken aan een tablet en viool. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk beschik je al over een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Hichtum

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schades die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schades van producten en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn een kapotte telefoon & geneesmiddelen. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze verzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, echter ook als dit te wijten is aan de kids of jouw hond. Je bent er niet toe verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze producten verzekeren een bedrag vanaf €900.000 tot ruim €2.600.000. In de regel betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €3,55 (per maand). Check ook EAG Assuradeuren polis.

Rechtsbijstandverzekering Hichtum
De polis rechtsbijstand ondersteunt bij problemen op juridisch gebied. Denk aan conflict over erkenning van kinderen of geschil over de uitkering. In dat geval is het prettig dat je support krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er bestaan verschillende varianten.

 • Consumentenzaken (bijv. geschillen binnen de familie)
 • Module werk (bijv. bij ontslag)
 • Wonen (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Module verkeer (bijv. terugvorderen van schade)

De premies per maand schommelen nogal (vanaf circa €34,20 tot wel €24,30 per maand in juli 2024). De premie komt tot stand door de modules, het totaalbedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Hichtum op maat? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering