Woonverzekering Houtigehage Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €8,15 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Met behulp van deze pagina ontdek je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor inwoners van Houtigehage. De woonverzekering is een combinatie van een opstal + inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Huur je? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk hier alle erkende maatschappijen als Huis In Eén Verzekeringen en REAAL Verzekeringen die schade zoals water, storm, bliksem, inbraak afdekken.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • De beste pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Houtigehage juni 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld door diefstal, water, storm, inbraak, brand. Denk bijvoorbeeld aan een defecte koelkast. Met de term inboedel omschrijven we alle zaken die “los” staan in jouw woning. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel mensen beschikken wel over deze verzekering. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als platenspeler en zonnepanelen? We onderscheiden drie verschillende dekkingen categorieën: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Houtigehage? Start meteen met à la minute’onze vergelijker! Meer en meer gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens geven de voorkeur aan een overzichtelijk verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en overzichtelijk. In een verzekeringspakket zitten bijna altijd de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel sluit je dit tezamen af met ongevallenverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als Allianz en ING verkopen deze pakket verzekeringen. Ook interessant: Hiaure verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Eén factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-houtigehage


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Smallingerland? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van o.a. brand, inbraak of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen zijn verzekerd. Mede hiervoor zul je veel financiële compensatie krijgen als jouw woning iets overkomt. De meeste hypotheekaanbieders verstrekken geen geld zonder deze polis. Met behulp van een (extra) uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als hagelschade of olie. In het geval van een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Brand tijdens het koken of keukenbrand? Brand rondom de woning kan ook jou gebeuren. De kosten zijn niet mals. Dankzij een brandverzekering dek je het risico van o.a. gevolgschade. Brandschade aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Houtigehage kan zomaar gebeuren. Flipperen of een cilinder uittrekken, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt ten gevolge van inbraak / diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan de woningregel je d.m.v. de opstalpolis, en gestolen kostbaarheden worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Indirecte neerslag / het stukvriezen van waterleidingbuizen. Het gevolg kan zijn onbruikbare apparatuur. Normaliter worden de kosten betaald middels de opstal/inboedelverzekering. Open de voorwaarden van de polis om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Sporadisch ondervinden we een serieuze storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn een flinke schade. Bijvoorbeeld door kapotte dakpannen. Doorgaans gaat het om schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert kan er sprake zijn van een hoger eigen risico tot om en nabij de €495.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Houtigehage
Snel een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw woning? Onderstaand tref je een handig stappenplan. Verzeker à la minute de woning in Houtigehage eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer optioneel aanvullende modules als rechtsbijstandverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als woonboerderij). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle verzekeringen die aansluiten op jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Houtigehage

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Tip: jij mag jouw woonverzekering in Houtigehage nog persoonlijker maken met diverse belangrijke aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina spot je praktische info (of bekijk woonverzekering Gorinchem afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is de glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval aan te raden. Deze unieke zekerheid verzekert bij gebroken glas. Tip: spiegels en mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Heb je een huurwoning? Bekijk in de huurovereenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard betaalt de verzekeraar alleen als het om een ongeluk gaat. Denk aan:

 • Een iPhone laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas rode wijn over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn je aankopen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). We spreken hier van eigendommen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een laptop en gitaar. Waak voor oververzekering: mogelijkerwijs beschik je al over een smartphone-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Houtigehage

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan eigendommen en letselschade. Onder andere vlekken op kleding + fysiotherapie. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Wist je dat: deze polis betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze modules verzekeren een bedrag variërend van €1.200.000 tot ruim €3.950.000. In de regel hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €3,85 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Unigarant dekking.

Rechtsbijstandverzekering Houtigehage
De rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij juridische problemen. Bijvoorbeeld bij bij ontslag en bij aankoop van een huis. In dit soort gevallen wordt het als prettig ervaren dat je wordt ondersteund zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er bestaan een aantal verschillende modules.

 • Consumenten-module(bijv. medische fout)
 • Module werk (bijv. conflict met werkgever)
 • Module Wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (bijv. conflict over verzekering)

De premies zijn zeer wisselend (vanaf zo’n €24,60 tot wel €28,75 p/maand in juni 2024). De prijs vindt zijn grondslag in het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Houtigehage op maat? Vind de goedkoopste pakketverzekering