Woonverzekering Hijken Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €7,95 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelf, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het wel zo fijn dat alles goed verzekerd is. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor inwoners van Hijken. Een woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel en opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk hier online alle landelijke maatschappijen als bijv. EAG Assuradeuren en Zelf die schade door o.a. bliksem, water, inbraak, brand vergoeden.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Hijken april 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Je bent gedekt tegen schade door bijv. inbraak, vandalisme, water, storm, diefstal. Handig bijvoorbeeld in het geval van een kapotte wasmachine. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Bezittingen die vastzitten aan je huis verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel mensen hebben wel zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als mixer of handschoenen? We onderscheiden drie smaken: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Hijken? Gebruik hiervoor meteen onze vergelijker! In de regel werkt dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Hollanders geven de voorkeur aan een populair verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een speciale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In een dergelijk verzekeringspakket vind je vaak de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel neemt men hierbij ook brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Aanbieders als Ditzo of InShared hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Heerle verzekeringspakket.

Goedkoop

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Elke maand 1 overzicht

Grip op de kosten

woonverzekering-hijken


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Midden-Drenthe? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in bijvoorbeeld brand en storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals tuinhuisje zijn inclusief. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. Veel van de hypotheekaanbieders willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door blikseminslag of roet. Via een allrisk polis krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een kapotte koelkast? Brand in huis is altijd een risico. De kostenposten zijn vaak enorm. Door middel van een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Schade als gevolg van brand aan roerende zaken worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraak

Een huisbraak in Hijken kan iedereen gebeuren. De Bulgaarse methode of Lock picking, er zijn allerlei opties. Jouw schade ten gevolge van inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, de spullen die je kwijt bent regel je via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een flinke regenbui / een kapot aquarium. Typische schade is laminaat dat moet worden vervangen. In de regel wordt dit afgedekt door de inboedel/opstalverzekering. Bestudeer de condities van de polis en ontdek wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn scheuren in het metselwerk. Vaak gaat het om schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt werken verzekeraars met een hoger eigen risico tot om en nabij de €295.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Hijken
Direct een goedkope woonverzekering afsluiten die matcht met jouw huis en wensen? Hieronder bekijk je een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog het huis in Hijken eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende dekkingen als buitenshuisverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (bijvoorbeeld vrijstaand). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijv. Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle verzekeringen die aansluiten op jouw wensen. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Hijken

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Onze adviseur: je kunt jouw woonverzekering in Hijken uitbreiden met extra nuttige aanvullende polissen. Veel gekozen opties zijn: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand bekijk je aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Gapinge afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een speciale glasverzekering is dan het overwegen waard. Deze additionele dekkingstaat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: aquaria, spiegels en iPhones zijn meestal niet afgedekt. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg je huurcontract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze module verzekert vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Tevens betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Je stoot iemands Macbook van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst wijn over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je uitbreiden met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn alle eigendommen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Drenthe). We spreken hier van kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een navigatieapparaat & een muziekinstrument. Pas op voor oververzekeren: wellicht hebben jullie al een instrumentenverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Hijken

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schades die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schades van producten en schade aan personen. Je kunt denken aan een gebroken ruit of kosten voor medicatie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Polissen vergoeden bedragen variërend van €1.100.000 tot wel €2.750.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is al af te sluiten vanaf €2,80 per maand. Bekijk ook HEMA polis.

Rechtsbijstandverzekering Hijken
De rechtsbijstand biedt support bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflict over erfenis en conflict met aannemer. Daarbij is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan een aantal verschillende modules.

 • Consumenten-module(bijv. medische fout)
 • Inkomen (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Wonen (bijv. de hypotheek)
 • Verkeer (bijv. conflict over aankoop auto)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen nogal (vanaf €26,95 oplopend tot €30,50 per maand in april 2024). De prijs wordt gebaseerd op de modules, het te verzekeren bedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Hijken online afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering