Woonverzekering Hengelo Een inboedel- en/of opstalverzekering, al vanaf €9,10 per maand

Wonen zonder stress? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan ben je blij dat je een goede verzekering hebt. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Hengelo. De woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel- en opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos in een keer jouw woning en inboedel. Woon je in een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle erkende aanbieders zoals Centraal Beheer en Nationale Nederlanden die schade veroorzaakt door water, storm, vandalisme, bliksem dekken.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Hengelo juli 2024

Via een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld brand, water, diefstal, vandalisme, storm. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan kleding. De definitie van inboedel is alle spullen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Spullen die vastzitten aan je huis dek je af met een opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter veel huishoudens hebben de inboedel wel verzekerd. Iedereen gaat voorzichtig om met zaken als glas- en aardewerk en servies? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 type polissen de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Hengelo? Open à la minute’de verzekeringsvergelijker. Meestal doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens nemen een goedkoop verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket zitten bijna altijd de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met reisverzekering, motorverzekering, autoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeraars als Europeesche en Nederlanden van Nu hanteren dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Harskamp verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Adequate afhandeling

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-hengelo


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Hengelo? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door o.a. brand, inbraak of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een vakantiewoning zijn verzekerd. Mede hiervoor kom je niet voor enorme kosten te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Veel hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als schade door storm of rook. Meer zekerheid? Met een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of brand in de schoorsteen? Brand in de woning kan iedereen overkomen. Dergelijke kosten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. gevolgschade. Schade aan jouw spullen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand dek je af met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Hengelo kan iedereen gebeuren. Openwrikken of een cilinder uittrekken, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade naar aanleiding van inbraak / diefstal kan je beperken met een woonverzekering: schade aan de woninghandel je af via de opstal, en gestolen eigendommen worden betaald via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een hoosbui en Een defecte vaatwasmachine. Je kunt dan denken aan schade als laminaat dat moet worden vervangen. Gewoonlijk wordt deze schade gedekt d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Raadpleeg de condities van de polis en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Een enkele keer ondergaan wij een behoorlijke windstorm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in een flinke schade. Bijvoorbeeld door kapotte ruiten. Veelal resulteert het in schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een hoger eigen risico oplopend tot €320.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Hengelo
Gemakkelijk een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw situatie? Hieronder bekijk je meer informatie. Verzeker meteen het huis in Hengelo gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende mogelijkheden als een all risk polis
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (bijv. appartement). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die aansluiten op jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Hengelo

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Handig: jij mag jouw woonverzekering in Hengelo nog persoonlijker maken met additionele nuttige aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand lees je handige info (of bekijk woonverzekering Farmsum afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een goede glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een aanvullende glasdekking is in dat geval de moeite. Deze extra modulestaat garant bij gebroken glas. Opmerking: spiegels en mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Heb je een huurwoning? Doorzoek in het ondertekende contract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dus ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Vanzelfsprekend betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • jouw kind fietst tegen een auto aan
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit een kop koffie over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een handige buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Overijssel). Het betreft hier spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Je moet dan denken aan filmapparatuur en viool. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijkerwijs bezit jij al een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Hengelo

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan besmeurde meubels of smartengeld. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Let op: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, variërend van €950.000 tot €3.750.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n verzekering heb je al vanaf €3,90 (betaling per maand). Wellicht interessant: REAAL Verzekeringen pakket.

Rechtsbijstandverzekering Hengelo
De module rechtsbijstand ondersteunt bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. sociale wetgeving of conflict met een schadehersteller. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Jij hebt de keuze uit verschillende modules.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een webshop)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. pensioenen)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeer (bijv. afgenomen rijbewijs)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen enorm (vanaf zo’n €35,65 tot €37,25 per maand in juli 2024). De prijs bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Hengelo voor jou? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?