Woonverzekering Harlingen Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €7,10 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelf, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Via deze pagina ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Harlingen. Jouw woonverzekering is een samenvoeging van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig de woning én jouw inboedel. Huur je? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier online alle grote partijen als bijv. Aegon en SNS die schade veroorzaakt door vandalisme, inbraak, water, bliksem dekken.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Harlingen mei 2024

Via een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld vandalisme, water, diefstal, storm, brand. Dit kan bijv. gaan om een kapotte televisie. Met inboedel bedoelen we alle bezittingen die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Zaken die echt vast aan jouw woning zitten lopen via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter de meeste Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals aquarium of servies? Op dit gebied zijn er drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Harlingen? Open meteen de woonverzekeringstool. In de regel gaat dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens geven de voorkeur aan een overzichtelijk verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In zo’n verzekeringspakket zitten meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zijn er mogelijkheden voor doorlopende annuleringsverzekering, doorlopende reisverzekering, rechtsbijstand, huisdierenverzekering. Verzekeraars als De Goudse en Polis Direct verkopen zulke pakket verzekeringen. Check ook: Grashoek verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-harlingen


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Harlingen? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert het huis tegen schade als gevolg van water, storm, brand en andere oorzaken. Let op: ook de onroerende goederen zoals een volière zijn afgedekt. Via deze verzekering zul je veel financiële compensatie krijgen als er flinke schade aan je huis ontstaat. De meeste hypotheekaanbieders willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten n.a.v. waterschade en brandblussing. Via een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasdroger of een oververhitte frituurpan? Brand is altijd een risico. De kostenposten zijn niet mals. Middels een brandverzekering dek je het risico van o.a. doorbranden van apparatuur. Brandschade aan jouw bezittingen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Diefstal in Harlingen kan ook jou gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of een deur of raam intrappen, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade vanwege inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: schade aan het huis en bijgebouwen wordt afgehandeld via de opstalverzekering, en gestolen bezittingen regel je via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een defecte wasmachine en een kapotte leiding. Typische schade is een kapotte wasmachine. Gewoonlijk wordt deze schade gedekt door de inboedel- of opstalverzekering. Check jouw voorwaarden van de polis en check wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Incidenteel hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor forse schade. Bijvoorbeeld door scheuren in het metselwerk. Vaak resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een hoog eigen risico tot om en nabij de €640.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Harlingen
Moeiteloos een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Hierna stuit je op meer informatie. Verzeker à la minute jouw woning in Harlingen moeiteloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende opties als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor villa). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle polissen die aansluiten op jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Harlingen

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat er nog wat mist. Handig: jij mag jouw woonverzekering in Harlingen nog persoonlijker maken met verschillende belangrijke aanvullende verzekeringen. Daarbij onderscheiden we: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna bekijk jij bruikbare info (of bekijk woonverzekering Eexterveenschekanaal afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen het overwegen waard. Deze extra zekerheid is er om de gevallen van schade aan ramen (glas). Belangrijk: spiegels en tablets zijn meestal niet afgedekt. Gaat het om een woning die je huurt? Lees de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor bijna alle denkbare schades. Dit betekend ook: schade die voortkomt uit je eigen handelen. Uiteraard wordt er alleen betaald als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Een Macbook laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit een glas cola over het tapijt vaniemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een erkende buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen thuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Denk aan een spelcomputer & sportuitrusting. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs heb je al een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Harlingen

Met een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schade aan bezittingen en letselschade. Hierbij kan jij denken aan: besmeurde meubels + smartengeld. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Let op: deze polis betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Het is 100% vrijblijvend, maar is absoluut geen overbodige luxe. Dergelijke polissen staan jou bij vanaf zo’n €1.000.000 tot zo’n €2.500.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n polis is beschikbaar vanaf €2,85 (betaling per maand). Wellicht interessant: Bovag afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Harlingen
De polis rechtsbijstand ondersteunt bij juridische aanvaringen. Denk aan bijstandsuitkering & afgenomen rijbewijs. Hierbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit allerlei varianten.

 • Consument & wonen (bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Werk & Inkomen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Woonconflicten (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeer (denk aan conflict met een automobilist)

De premies per maand lopen sterk uiteen (startend vanaf €33,05 tot €27,50 p/maand in mei 2024). Het tarief wordt gebaseerd op de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Harlingen vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?