Woonverzekering Hantumhuizen Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €4,25 per maand

Wonen zonder stress? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als je iets vervelends overkomt, dan is het goed dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij de verzekeringsvergelijker achterhaal je de beste woonverzekering voor inwoners van Hantumhuizen. De woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Heb je een huurwoning? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Vergelijk hier online alle grote verzekeraars waaronder DAK en Interpolis die schade door o.a. brand, vandalisme, bliksem, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Hantumhuizen maart 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Voorbeelden zijn schade door onder andere inbraak, brand, diefstal, storm, water. Je moet dan denken aan bijv. schade aan apparatuur. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Eigendommen die echt vast aan jouw woning zitten dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben wel zo’n polis. Wie is er nu niet zuinig op inboedel zoals glaswerk en schoenen? We onderscheiden drie smaken: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Hantumhuizen? Gebruik hiervoor à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal consumenten combineren de polissen en gaan voor een goedkoop verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In het verzekeringspakket vind je doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel neemt men hierbij ook brommerverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeringsbedrijven als Generali + London Verzekeringen zijn expert op het gebied van dergelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Goor verzekeringspakket.

Betaalbaar

Extra pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-hantumhuizen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Dongeradeel? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen zijn afgedekt. Met zo’n polis zorg je voor lagere kosten als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bijna alle hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Aan de hand van een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij schadeposten als blikseminslag en smeltschade. Meer zekerheid? Met een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een te hoog gestookte haard of een omgevallen lamp? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld doorbranden van apparatuur. Schade aan jouw eigendommen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak

Een inbraak in Hantumhuizen is altijd een risico. De Flippermethode of de babbeltruc, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade ten gevolge van een inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan jouw huis regel je middels de opstal, en gestolen eigendommen worden betaald via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een hoosbui of loslatende kit. Je kunt last krijgen van een onbruikbare vriezer. Gewoonlijk wordt dit afgedekt door de woonverzekering (inboedel of opstal). Raadpleeg de condities van de polis om te zien welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Maar zelden ondergaan wij een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn scheuren in het metselwerk. Vaak is het schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert heb je te maken met een verhoogd eigen risico tot circa €525.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Hantumhuizen
Binnen een paar minuten een goede woonverzekering afsluiten die past bij jouw huis en wensen? Hier vind je bruikbare info. Verzeker meteen jouw huis in Hantumhuizen moeiteloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende modules als buitenshuisverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn grachtenpand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle woonverzekeringen die passen bij jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Hantumhuizen

Aanvullende woonverzekeringen maart 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed nieuws: jij mag de woonverzekering in Hantumhuizen complementeren met meerdere interessante aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand doorzoek jij nuttige adviezen (ook interessant: woonverzekering Eenrum afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een aanvullende glasdekking is dan aan te raden. Deze mogelijke verzekering is er in het geval je van schade aan de glazen. Belangrijk: aquaria, spiegels en smartphones dien je meestal apart te verzekeren. Heb je een huurwoning? Check in de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Kies dan voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze is er voor bijna alle denkbare schades. Dat houdt in ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Tevens wordt er alleen betaald als iets per ongeluk gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een smartphone laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een kop koffie over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering mag je aanvullen met een erkende buitenhuisdekking. Via deze module zijn alle eigendommen niet alleen in huis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een navigatieapparaat of kleding. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht heb je al een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Hantumhuizen

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je aan anderen toebrengt. We hebben het hier vaak over schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Voorbeelden zijn vlekken op kleding & fysiotherapie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Wist je dat: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Het is niet wettelijk verplicht, maar is toch wel aan te raden. Polissen bieden een dekking vanaf €1.050.000 tot wel €4.300.000. Bij veel aanbieders hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,95 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Univé.

Rechtsbijstandverzekering Hantumhuizen
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan tuchtzaken of geschillen over een motorrijtuig. In dat geval kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit grofweg 4 modules.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Werk & Inkomen (bijv. bij ontslag)
 • Woon-module (bijv. conflict over wonen)
 • Verkeersconflicten (bijv. afgenomen rijbewijs)

De maandelijkse premies verschillen enorm (beginnend bij €30,05 t/m €32,50 per maand in maart 2024). Het tarief vindt zijn grondslag in de grootte van het pakket, het geldbedrag dat je verzekert, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Hantumhuizen online afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering