Woonverzekering Grou Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €8,05 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij onze vergelijker achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor inwoners van Grou. De woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel- en opstalverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw huis, maar ook de spullen in huis. Woon je in een huurhuis? Een opstalverzekering is dan genoeg. Check en vergelijk hier alle bekende partijen zoals Aon Direct en ZLM die schade door o.a. brand, bliksem, vandalisme, water verzekeren.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Grou juli 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door water, storm, brand, vandalisme, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan schade aan keukenapparatuur. Met inboedel bedoelen we alle kostbaarheden die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Zaken die vastzitten aan je huis behoren tot de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals tafelbestek of schrijfmachine? Op dit gebied zijn er een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Grou? Start meteen de woonverzekeringstool. Meer en meer doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer consumenten kiezen voor een zogeheten verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket tref je vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel neemt men hierbij ook reisverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Aanbieders als Allianz + Nederlanden van Nu hanteren deze pakket verzekeringen. Check ook: Geleen verzekeringspakket.

Laagste prijs

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Alle premies op 1 factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-grou


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Leeuwarden? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm en inbraak. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn verzekerd. Op die manier wordt je financieel ondersteund als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bijna alle hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een zogenaamde uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten n.a.v. schade door storm en poging tot inbraak. Meer zekerheid? Met een allrisk polis is bijna alles afgedekt, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een oververhitte frituurpan? Brand kan zomaar voorkomen. De kosten voor herstel zijn niet mals. Via een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Brandschade aan jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning dek je af met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een inbraak in Grou kan ook jou gebeuren. Flipperen of openbreken openslaande deur, het kan op zoveel manieren. De kostenpost ten gevolge van diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan alle onroerende zaken wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde eigendommen lopen via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Hevige regenval en een lek waterbed. Je kunt dan denken aan schade als schade aan het dak. Normaliter worden dergelijke kosten verzekerd door de woonverzekering (opstal of inboedel). Check jouw laatste polisvoorwaarden en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Soms ondergaan wij een fikse storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Bijvoorbeeld door een kapot dak. Vaak gaat het om schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €355.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Grou
Binnen een paar minuten een betaalbare woonverzekering afsluiten die past bij jouw situatie? Op deze pagina ontdek je bruikbare info. Verzeker direct de woning in Grou gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (kies bijv. voor woonboerderij). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Dit kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle polissen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Grou

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: jij mag jouw woonverzekering in Grou uitbreiden met additionele praktische aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Op deze pagina doorzoek jij bruikbare tips (of klik door naar: woonverzekering Drunen afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een all-risk glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is dan vaak interessant. Deze nieuwe modulebetaalt uit om de gevallen van schade aan ramen (glas). Advies: een mooie spiegel en smartphones tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Lees het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze polis dekt vrijwel alle type schades. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Logischerwijs betaalt de verzekeraar alleen als het hier een ongelukje betreft. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas rode wijn over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met een erkende buitenhuisdekking. Zo zijn je bezittingen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Het gaat hier om eigendommen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Bijvoorbeeld een filmcamera of een kinderwagen. Je bent al gauw oververzekerd: dikwijls heb je al een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Grou

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan eigendommen en letselschade. Onder andere een kapotte vaas + geneesmiddelen. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze verzekeringen verzekeren een bedrag vanaf zo’n €1.500.000 tot €4.500.000. Vaak geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is er al vanaf €3,55 p/maand. Ga verder naar BLG wonen.

Rechtsbijstandverzekering Grou
De polis rechtsbijstand biedt hulp en advies bij problemen op juridisch gebied. Dit is relevant bij o.a. sociale wetgeving of conflict met verhuurder. Daarbij is het prettig dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er zijn meerdere mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een webshop)
 • Inkomensconflicten (bijv. bijstandsuitkering)
 • Wonen (bijv. conflict over wonen)
 • Module verkeer (bijv. ingevorderd rijbewijs)

De premies van de verzekeraars variëren significant (vanaf €24,00 t/m €34,55 per maand in juli 2024). Het tarief komt tot stand door de grootte van het pakket, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Grou op maat? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering