Woonverzekering Gauw Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €4,25 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Uiteraard, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het prettig dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij de vergelijkingstool stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw huis in Gauw. Een woonverzekering is een term voor een inboedel- en opstalverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Huur je? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle landelijke aanbieders zoals bijvoorbeeld Aegon en REAAL Verzekeringen die schade veroorzaakt door storm, bliksem, inbraak, brand (grotendeels) verzekeren.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Gauw april 2024

Dankzij een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld inbraak, water, vandalisme, storm, diefstal. Dit kan bijv. gaan om schade aan kleding. De definitie van inboedel is alle zaken die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die echt vast aan jouw woning zitten behoren tot de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar de meeste gezinnen hebben ‘m wel afgesloten. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals afwasmachine en wasdroger? Op dit gebied zijn er drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Gauw? Start vandaag nog onze vergelijker! In veel gevallen werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Hollanders gaan voor een handig verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een zogenoemde pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en overzichtelijk. In zo’n verzekeringspakket zie je vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel kan je dit combineren met reisverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsbedrijven als Allsecur + ZLM faciliteren soortgelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Erichem verzekeringspakket.

Voordelig

Hoge pakketkortingen

Eén aanspreekpunt

Uitstekende online service

Alle premies op 1 factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-gauw


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als schuur zijn gedekt. Hierdoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Veel hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Via een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als schade door wateroverlast of olie. Dankzij een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een verkeerd aangesloten apparaat of een oververhitte elektrische deken? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld blusschade. Schade aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Gauw kan ook bij jou thuis gebeuren. Kerntrekken of openbreken van deur of raam, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt n.a.v. inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan alle onroerende zaken wordt afgehandeld via de opstalverzekering, en gestolen kostbaarheden gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een kapotte wasmachine / een kapotte kit voeg. Het gevolg kan zijn vochtplekken op de buur. Meestal wordt deze schade gedekt door de opstal- of inboedelverzekering. Download de laatste polisvoorwaarden en achterhaal wat er inbegrepen is.


Stormschade

Maar zelden hebben we te maken met een hevige storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn een flinke schade. Denk maar aan scheuren in het metselwerk. In veel gevallen gaat het om schade aan de buitenkant van het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert werken verzekeraars met een verhoogd eigen risico oplopend tot €535.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Gauw
Moeiteloos een goedkope woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw wensen? Hier stuit je op bruikbare info. Verzeker vandaag nog jouw woning in Gauw eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende verzekeringen als een all risk polis
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(keuze uit opties als villa). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die matchen met jouw wensen. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Gauw

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Tip: je kunt de woonverzekering in Gauw uitbreiden met een paar praktische aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Op deze pagina tref je bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Deil afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een goede glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen vaak interessant. Deze mogelijke zekerheid staat je bij bij gebroken glas. Vergeet niet: spiegels en tablets worden niet meegenomen. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Denk dan eens na over een all-risk woonverzekering. Deze polis is er voor bijna alle schades. Dit betekend ook: schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Tevens is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • U laat iets waardevols vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een kop koffie over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je complementeren met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen in huis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). We spreken hier van eigendommen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Denk aan een filmcamera en jouw golfspullen. Pas op voor oververzekeren: dikwijls bezit jij al een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Gauw

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en letselschade. Voorbeelden zijn een deuk in de auto en ook geneesmiddelen. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Goed om te weten: deze polis betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar is toch wel aan te raden. Polissen staan jou bij van €1.500.000 tot zo’n €4.150.000. Vaak is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €2,85 per maand. Bekijk ook Interpolis polis.

Rechtsbijstandverzekering Gauw
De verzekering rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met het UWV of conflict na autoschade. In dit soort gevallen is het prettig dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Wij onderscheiden meerdere opties.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Module Wonen (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
 • Verkeer-module (bijv. ingevorderd rijbewijs)

De premies verschillen enorm (vanaf zo’n €34,45 tot en met €35,75 per maand in april 2024). Deze prijs komt tot stand door de grootte van het pakket, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Gauw online afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?