Woonverzekering Frieschepalen Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €4,15 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Dankzij onze vergelijker ontdek je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw woning in Frieschepalen. Zo’n woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel + opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Check en vergelijk hier alle landelijke maatschappijen zoals Generali en ZLM die schade zoals vandalisme, brand, storm, bliksem verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Frieschepalen mei 2024

Dankzij een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Dan kun je denken aan schade door onder andere diefstal, storm, vandalisme, brand, water. Handig bijvoorbeeld in het geval van contant geld en waardebonnen. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle spullen die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Zaken die echt vast aan jouw woning zitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter de meeste Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als glaswerk en sportuitrusting? Op dit gebied zijn er 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Frieschepalen? Open à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen doe je dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Hollanders combineren de polissen en gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Dan hebben we het over een speciale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en transparant. In het verzekeringspakket tref je meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker zijn er mogelijkheden voor reisverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeraars als FBTO en Reaal verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Elshout verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Eén factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-frieschepalen


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Opsterland? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade door inbraak, brand of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn afgedekt. Op die manier kom je niet voor enorme kosten te staan in het geval van schade. Veel van de hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij schadeposten als stormschade of olie. Meer zekerheid? Met een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Binnen roken of een vuile afzuigkap? Brand is altijd een risico. De kostenposten zijn niet mals. Met een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schade door ontploffing. Schade als gevolg van brand aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een huisbraak in Frieschepalen kan ook jou overkomen. Insluipen of de hengelmethode, het kan op zoveel manieren. De kostenpost ten gevolge van inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: beschadigingen aan het huis regel je via de opstal, en ontvreemde bezittingen gaan via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Hevige regenval / het stukvriezen van CV-buizen. Je kunt dan denken aan schade als een kapotte vriezer. Meestal worden dergelijke kosten verzekerd met jouw woonverzekering (inboedel of opstal). Open de voorwaarden van de polis om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Incidenteel ondergaan wij een behoorlijke windstorm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in forse schade. Bijvoorbeeld door een kapotte gevel. Veelal resulteert het in schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert werken verzekeraars met een hoger eigen risico die oploopt tot €470.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Frieschepalen
Binnen een paar minuten een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw wensen? Op deze pagina tref je enkele handige tips. Verzeker à la minute jouw woning in Frieschepalen zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor studio). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle woonverzekeringen die in lijn zijn met jouw wensen. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Frieschepalen

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Goed om te weten: men mag deze woonverzekering in Frieschepalen aanvullen met diverse nuttige aanvullende modules. Je kunt denken aan: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Verderop tref je aanvullende details (of bezoek info over woonverzekering De Pol afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is voor huizen als dezevaak interessant. Deze additionele moduleverzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Goed om te weten: spiegels en mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Heb je een huurwoning? Doorzoek in het ondertekende contract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel is dit alleen van toepassing als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • U laat iets waardevols vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas drinken over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je uitbreiden met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn alle eigendommen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Het gaat hier om bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om filmapparatuur + een kinderwagen. Let op oververzekering: misschien hebben jullie al een tablet verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Frieschepalen

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan spullen en letselschade. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte laptop & ambulancevervoer. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: de aansprakelijkheid dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook die van bijvoorbeeld gezinsleden, een logé of de kat. Het is 100% vrijblijvend, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen verzekeren een bedrag vanaf €1.200.000 oplopend tot €4.800.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is al af te sluiten vanaf €4,10 p/maand. Ga verder naar ANWB polis.

Rechtsbijstandverzekering Frieschepalen
De polis rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. bij ontslag & bij een slecht uitgevoerde verbouwing. Hierbij kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit verschillende varianten.

 • Consument (bijv. conflict met een bank)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict over jouw functie)
 • Woonconflicten (bijv. conflict met aannemer)
 • Verkeer-module (bijv. conflict over verzekering)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen nogal (beginnend bij €25,05 tot en met €37,60 per maand in mei 2024). De premie wordt gebaseerd op het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Frieschepalen voor jou? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?