Woonverzekering Franeker Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €5,25 per maand

Wonen zonder stress? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan ben je blij dat alles goed verzekerd is. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Franeker. Zo’n woonverzekering is een combinatie van een opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je moeiteloos niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Check en vergelijk hier alle erkende maatschappijen als Delta Lloyd en Univé die schade als gevolg van storm, water, inbraak, bliksem afdekken.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Franeker maart 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Je bent gedekt tegen schade door o.a. brand, water, storm, inbraak, vandalisme. Dit kan bijv. gaan om een kapotte computer. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Zaken die vastzitten aan je huis vallen onder de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als albums of fietsen? We onderscheiden een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Franeker? Begin direct met à la minute’onze vergelijker! Meer en meer werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Nederlanders nemen een goedkoop verzekeringspakket. Dan hebben we het over een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In jouw verzekeringspakket vind je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel is dit alles te combineren met autoverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeraars als Ditzo en Interpolis faciliteren zulke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Ellewoutsdijk verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-franeker


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Franekeradeel? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hierbij hoort een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade als gevolg van water, storm, brand en andere oorzaken. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een vakantiewoning zijn gedekt. Op basis daarvan wordt je financieel ondersteund als jouw woning iets overkomt. Alle grote hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) sta je niet voor vervelende verrassingen bij schade als bliksem en ontploffing. Bij een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of een oververhitte frituurpan? Brand rondom de woning is altijd een risico. Dergelijke kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schroeischade. Schade van jouw bezittingen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een diefstal in Franeker kan zomaar gebeuren. Flipperen of openbreken openslaande deur, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade naar aanleiding van inbraak kan je beperken met een woonverzekering: schade na inbraak aan de woningregel je via de opstalverzekering, en afgenomen eigendommen handel je af via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een defecte wasmachine of een kapotte kit voeg. Een mogelijke schadepost is een kapotte vriezer. Meestal worden de kosten betaald d.m.v. de inboedel/opstalverzekering. Download de laatste polisvoorwaarden en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Heel soms hebben we in Nederland een serieuze storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade aan jouw huis. Je kunt denken aan schade aan het dak. Vaak gaat het om schade aan het dak of muren, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert kan er sprake zijn van een behoorlijk eigen risico tot circa €435.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Franeker
Moeiteloos een goedkope woonverzekering afsluiten die past bij jouw wensen? Hieronder tref je een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog jouw woning in Franeker gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende opties als glasverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Wat voor soort huis is het? (dit kan zijn studio). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle woonverzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Franeker

Aanvullende woonverzekeringen maart 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed om te weten: men mag deze woonverzekering in Franeker aanvullen met diverse praktische aanvullende polissen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Verderop spot je nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering De Meern afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een all-risk glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Een aanvullende glasdekking is in dat geval geen gek idee. Deze extra dekkingis er in het geval je van schade aan de glazen. Advies: een mooie spiegel en smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in de huurvoorwaarden of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dus ook schades van eigen hand. Tevens is dit alleen van toepassing als het hier een ongelukje betreft. Bijvoorbeeld:

 • Een gesprongen waterleiding veroorzaakt waterschade bij uw buren
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst bier over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). Het betreft hier spullen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Onder andere een navigatieapparaat en gitaar. Pas op voor oververzekeren: mogelijkerwijs heb jij ook een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Franeker

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor (financiële) schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schades van producten en letselschade. Denk dan aan een vlek op een meubel of kosten van een arts. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door jouw partner of de kinderen. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Polissen verzekeren een bedrag variërend van €1.000.000 oplopend tot €4.800.000. Doorgaans betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is al af te sluiten vanaf €3,90 (betaling per maand). Wellicht interessant: Aegon polis.

Rechtsbijstandverzekering Franeker
De rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische problemen. Dit is relevant bij o.a. sociale wetgeving of geschil m.b.t. pensioen. Daarbij wordt het als prettig ervaren dat je wordt ondersteund zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit meerdere pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil met school van de kinderen)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Woon-module (bijv. conflict bij aankoop huis)
 • Verkeer-module (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De maandelijkse premies schommelen enorm (vanaf zo’n €36,75 tot en met €38,70 per maand in maart 2024). Deze prijs hangt af van de modules, het verzekerde bedrag, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Franeker op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering