Woonverzekering Follega Een inboedel- en/of opstalverzekering, al vanaf €6,75 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelfsprekend, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van de vergelijkingstool achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw woning in Follega. De woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig met 1 polis zowel het huis als je spullen. Beschik je over een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle landelijke aanbieders zoals bijvoorbeeld BLG wonen en Klaverblad die schade veroorzaakt door brand, bliksem, storm, inbraak verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Follega juli 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Schade die wordt gedekt is onder andere water, diefstal, vandalisme, storm, inbraak. Dit kan bijv. gaan om schade aan de keuken. Met inboedel bedoelen we alle bezittingen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Zaken die je niet zomaar kunt meenemen vallen onder de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel Nederlanders hebben wel zo’n polis. Wie is er nu niet zuinig op eigendommen als game consoles en overhemden? Bij veel verzekeraars kies je uit drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Follega? Start meteen met direct onze vergelijker! In de regel doet men dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens geven de voorkeur aan een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In het verzekeringspakket zitten doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Soms neemt men hierbij ook reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, autoverzekering. Verzekeringsbedrijven als Aon Direct of ING zijn expert op het gebied van dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Elim verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-follega


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in De Friese Meren? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade door water, storm, brand en andere oorzaken. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een tweede woning zijn afgedekt. Met zo’n polis wordt je financieel ondersteund als jouw woning iets overkomt. Bekende hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) ben je gedekt tegen kosten bijvoorbeeld door water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed en smeltschade. Via een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defect apparaat of gaslekken? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten lopen al snel hoog op. Door middel van een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. gevolgschade. Schade van jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken gaat via de opstalpolis.


Inbraak

Een inbraak in Follega kan iedereen gebeuren. Insluipen of hengelen via brievenbus, er zijn allerlei opties. Schade door inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: braakschade aan alle onroerende zaken loopt d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde zaken worden betaald via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Indirecte neerslag en Een lekkende vaatwasser. Een mogelijke schadepost is laminaat dat moet worden vervangen. Normaal gesproken worden de kosten betaald met jouw inboedel/opstalverzekering. Bestudeer de polisvoorwaarden en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Een enkele keer hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door een gescheurde muur. Doorgaans is het schade aan het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade moet je rekening houden met een hoog eigen risico tot om en nabij de €285.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Follega
Zonder problemen een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Onderstaand stuit je op een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog jouw huis in Follega eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende mogelijkheden als een all risk polis
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (bijv. monumentaal pand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Follega

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Onze adviseur: jij mag jouw woonverzekering in Follega nog persoonlijker maken met enkele interessante aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hierna bekijk je nuttige details (of bezoek info over woonverzekering De Knipe afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen het overwegen waard. Deze additionele zekerheid verzekert bij gebroken glas. Goed om te weten: spiegels, aquaria of iPhones zijn meestal niet afgedekt. Heb je een huurwoning? Doorzoek in je huurcontract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt een breed scale aan schades. Dat geldt dus ook bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Vanzelfsprekend is dit alleen van toepassing als het om een ongeluk gaat. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Je stoot iemands Macbook van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst rode wijn over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is aan te vullen met een buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn alle eigendommen niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier attributen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld een e-reader & viool. Pas op voor oververzekeren: mogelijk bezit jij al een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Follega

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. Dit betreft schades van producten en schade aan personen. Hierbij kan jij denken aan: een vlek in de vloer of ziekenhuisverblijf. Het is iets anders dan een WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Goed om te weten: deze polis dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze producten bieden een dekking variërend van €1.150.000 tot €3.400.000. Meestal betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n polis heb je al vanaf €3,35 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Unigarant pakket.

Rechtsbijstandverzekering Follega
De polis rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan conflict over jouw functie & conflict met de bank. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer je advies krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit verschillende varianten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Inkomen & Werk (bijv. reorganisatie)
 • Woonconflicten (bijv. bouw- en verbouwgeschillen)
 • Verkeer (denk aan als je iets overkomt in het verkeer)

De premies van de verzekeraars schommelen nogal (startend vanaf €29,35 tot en met €34,30 per maand in juli 2024). Deze prijs bepalen verzekeraars op basis van de gekozen dekking, het bedrag dat je wilt afdekken en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Follega voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering