Woonverzekering Firdgum Jouw woning en/of inboedel verzekeringen vanaf €6,35 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het prettig om een verzekering te hebben. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw huis in Firdgum. Een woonverzekering is een samenvoeging van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk hier alle grote partijen zoals bijvoorbeeld Ditzo en REAAL Verzekeringen die schade als gevolg van brand-, storm en waterschade vergoeden.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Firdgum april 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door inbraak, water, diefstal, vandalisme, brand. Je moet dan denken aan bijv. een defecte televisie. De definitie van inboedel is alle spullen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die echt vast aan jouw woning zitten behoren tot de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar de meeste gezinnen hebben wel zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als cd’s of pantalons? We onderscheiden drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Firdgum? Begin direct met meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen gaat dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Nederlanders nemen een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en duidelijk. In een verzekeringspakket zie je doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker neemt men hierbij ook gezinsongevallenverzekering, doorlopende reisverzekering, huisdierenverzekering, rechtsbijstand. Verzekeringsmaatschappijen zoals EAG Assuradeuren of ING zijn expert op het gebied van aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Elahuizen verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Alle premies op 1 factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-firdgum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Franekeradeel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hierbij hoort een goede verzekering. Jouw opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als de carport zijn afgedekt. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Veel hypotheek-bedrijven verplichten deze polis. Dankzij een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als schade door storm of ontploffing. In het geval van een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Blikseminslag of een kapotte koelkast? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Schade als gevolg van brand aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Firdgum kan zomaar gebeuren. Flipperen of hengelen, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt door inbraak / diefstal kan je beperken met een woonverzekering: beschadigingen aan jouw huis regel je met de opstalverzekering, de spullen die je kwijt bent gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een defecte wasmachine / loslatende kit. Typische schade is kapotte apparatuur. Meestal worden dergelijke kosten verzekerd via de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de laatste polisvoorwaarden en achterhaal welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Zelden hebben we te maken met een fikse storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn aanzienlijke schade. Je kunt denken aan missende dakpannen. Veelal is het schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een relatief hoog eigen risico tot circa €370.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Firdgum
Moeiteloos een geschikte woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw situatie? Hierna tref je enkele handige tips. Verzeker vandaag nog jouw onderkomen in Firdgum moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als aansprakelijkheid
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (dit kan zijn flat). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die in lijn zijn met jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Firdgum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat er nog wat mist. Handig: jij mag jouw woonverzekering in Firdgum aanvullen met een paar nuttige aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop spot je aanvullende tips (of klik door naar: woonverzekering de Hoef afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is de glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is dan aan te raden. Deze nieuwe dekkingstaat garant bij gebroken glas. Let op: aquaria, spiegels en iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze module staat garant voor vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schades van eigen hand. Natuurlijk gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas drinken over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis mag je aanvullen met een speciale buitenhuisdekking. Op die manier zijn alle eigendommen niet alleen in huis veilig voor schade en diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een navigatieapparaat & kleding. Waak voor oververzekering: wellicht heb jij ook een telefoonverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Firdgum

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schades die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Dit betreft schade aan eigendommen en schade aan personen. Onder andere een kapotte laptop en ook het eigen risico van de andere partij. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die heb je juist voor jouw auto of motor. Goed om te weten: de aansprakelijkheid keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules verzekeren een bedrag vanaf €1.550.000 tot zo’n €3.000.000. Bij veel aanbieders hoef je geen eigen risico te betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering is er al vanaf €3,30 p/maand. Ga verder naar Reaal pakket.

Rechtsbijstandverzekering Firdgum
Het product rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. pensioenen en conflict met een autodealer. Daarbij is het belangrijk dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn verschillende varianten.

 • Consument (bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Module werk (bijv. sociale wetgeving)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict met de bank)
 • Verkeer-module (bijv. als je iets overkomt in het verkeer)

De maandelijkse premies verschillen enorm (vanaf zo’n €30,50 tot en met €26,05 p/maand in april 2024). Deze prijs wordt gebaseerd op de modules, het te verzekeren bedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Firdgum vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?