Woonverzekering Elahuizen Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €6,80 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelf, jouw bezit is je heel wat waard. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het wel zo fijn om een verzekering te hebben. Dankzij de vergelijkingstool ontdek je de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Elahuizen. Jouw woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Woon je in een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk hier alle erkende bedrijven zoals FBTO en OHRA die schade door bijvoorbeeld inbraak, vandalisme, water, brand afdekken.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Elahuizen juni 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Wat voor schade? Nou bijv. inbraak, water, vandalisme, brand, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan kapotte meubels. De definitie van inboedel is alle zaken die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Kostbaarheden die vastzitten aan je huis dek je af met een opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar de meeste gezinnen hebben de inboedel wel verzekerd. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als vloerbedekking en tablet? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Elahuizen? Start meteen met direct de woonverzekeringstool. Meer en meer gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens nemen een populair verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en overzichtelijk. In een dergelijk verzekeringspakket zie je vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel sluit je dit tezamen af met brommerverzekering, reisverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als Bruns ten Brink en Unigarant hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Bekijk ook: Driezum verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Begrijpelijk

woonverzekering-elahuizen


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in De Friese Meren? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade die hun oorsprong vindt in inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als een 2e woning zijn afgedekt. Mede hiervoor zorg je voor lagere kosten als jouw woning iets overkomt. Veel van de hypotheek-bedrijven verplichten deze polis. Door middel van een extra uitgebreide dekking ben je gedekt tegen schadeposten als hagelschade en vandalisme. Via een allrisk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Roken in huis of brandstichting? Brand in huis is altijd een risico. De kosten voor herstel lopen al snel hoog op. Door middel van een brandverzekering dek je het risico van o.a. smeltschade. Brandschade aan jouw inboedel lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand gaat via de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Elahuizen is altijd een risico. Inbreken via een bovenlicht of sloten hacken, er zijn allerlei opties. Jouw schade door diefstal dek je af met een woonverzekering: schade aan jouw woning handel je af via de opstalverzekering, en gestolen eigendommen lopen via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Hevige regenval en een lekkende leiding. Typische schade is een kapotte vloer. Meestal wordt deze schade gedekt door de inboedel- of opstalverzekering. Bestudeer de laatste polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Maar zelden ondergaan wij een fikse storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door losse dakpannen. Doorgaans resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade heb je te maken met een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €465.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Elahuizen
Binnen een paar minuten een goede woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw ideaalplaatje? Onderstaand stuit je op een aantal stappen. Verzeker meteen het huis in Elahuizen gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(kies bijv. voor vrijstaande woning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die passen bij jouw ideaalplaatje. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Elahuizen

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Advies: je kunt jouw woonverzekering in Elahuizen complementeren met additionele nuttige aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna lees jij bruikbare info (of bekijk woonverzekering Bruinisse afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is dan geen gek idee. Deze unieke verzekering staat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Vergeet niet: zaken als een aquarium of mobiele telefoons tellen niet mee. Heb je een huurwoning? Lees je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor bijna alle schades. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Logischerwijs gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • je kind schiet een deuk in de auto van de buurman
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst bier over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je uitbreiden met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om kostbaarheden die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Je moet dan denken aan een iPad of sieraden. Waak voor oververzekering: wellicht bezit jij al een telefoonverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Elahuizen

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schade die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schade aan spullen en persoonlijk letsel. Onder andere een vlek op een meubel en therapie. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: de aansprakelijkheid verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld jouw partner of de kinderen. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Polissen staan garant voor een flink bedrag, variërend van €1.000.000 tot €2.800.000. In de regel is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €3,20 per maand. Bekijk ook Centraal Beheer afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Elahuizen
Het product rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan sociale wetgeving of geschil over de uitkering. Dan is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Wij onderscheiden grofweg 4 mogelijkheden.

 • Consument (bijv. conflict met een reisbureau)
 • Module werk (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. geschil met de overheid over woonsituatie)
 • Verkeer-module (bijv. conflict over verzekering)

De maandelijkse premies verschillen enorm (vanaf €32,90 t/m €35,90 p/maand in juni 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van de modules, het te verzekeren bedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Elahuizen afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering