Woonverzekering Erica Opstal- en inboedelverzekering, al voor €9,35 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van deze pagina stap je over naar een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor bewoners van Erica. Het concept woonverzekering is een term voor een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Check en vergelijk hier alle erkende aanbieders waaronder Huis In Eén Verzekeringen en InShared die schade als gevolg van inbraak, vandalisme, bliksem, water afdekken.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • De beste pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Erica juni 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld water, storm, inbraak, diefstal, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. schade aan computers. Met de term inboedel omschrijven we alle zaken die niet vastgenageld zitten aan het huis. Eigendommen die vastzitten aan je huis lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Wie is er nu niet zuinig op inboedel zoals frituurpan en overhemden? Op dit gebied zijn er 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Erica? Begin direct met meteen de woonverzekeringstool. Vaak doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In een dergelijk verzekeringspakket tref je doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Soms is dit alles te combineren met reisverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als De Goudse + Nederlanden van Nu zijn expert op het gebied van soortgelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Ee verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Elke maand 1 overzicht

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-erica


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Emmen? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert het huis tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als schuurtjes zijn inbegrepen. Op die manier kom je niet voor enorme kosten te staan als je woning iets overkomt. De meeste hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Aan de hand van een extra uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kostenposten veroorzaakt door brand en poging tot inbraak. Dankzij een allrisk polis is bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een verkeerd aangesloten apparaat of een schoorsteenbrand? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. De kosten hiervan zijn niet mals. Met een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. brandschade. Brandschade aan jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Inbraak

Een inbraak in Erica kan ook jou overkomen. De gaatjesboormethode of een cilinder afbreken, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade vanwege inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade na inbraak aan het huis en bijgebouwen regel je middels de opstal, en gestolen kostbaarheden regel je via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekke dakgoot / bevroren leidingen. Je kunt last krijgen van een kapotte droger. Normaal gesproken wordt dit afgedekt d.m.v. de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw condities van de polis en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een serieuze storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het kan resulteren in schade rondom het huis. Denk maar aan schade aan het dak. Veelal resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert geldt er vaak een behoorlijk eigen risico tot circa €660.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Erica
Moeiteloos een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw huis en wensen? Onderstaand stuit je op bruikbare info. Verzeker direct de woning in Erica moeiteloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies eventueel aanvullende dekkingen als rechtsbijstand
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijvoorbeeld 2-onder-1-kap). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Erica

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Adviezen: je kunt jouw woonverzekering in Erica nog persoonlijker maken met extra nuttige aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand tref jij bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Chaam afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een extra glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is voor huizen als dezeaan te raden. Deze additionele dekkingverzekert in het geval je van schade aan de glazen. Belangrijk: spiegels, aquaria of iPhones zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor een breed scale aan schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Tevens is dit alleen van toepassing als het om een ongeluk gaat. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • je kind schiet een deuk in de auto van de buurman
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas cola over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je uitbreiden met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Drenthe). Hierbij gaat het dan om eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een navigatieapparaat en jouw golfspullen. Let op oververzekering: mogelijk beschik je al over een smartphone-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Erica

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering regel je mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan spullen en persoonlijk letsel. Denk dan aan behang dat moet worden vervangen & het eigen risico van de andere partij. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze producten verzekeren een bedrag van €1.100.000 tot zo’n €4.100.000. Doorgaans geldt er geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is er al vanaf €4,00 per maand. Bekijk ook Aegon pakket.

Rechtsbijstandverzekering Erica
De module rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld een webshop die niet levert en conflict bij het bouwen van een huis. In dat geval kan het prettig zijn dat je wordt geholpen waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit enkele varianten.

 • Consumenten-module(bijv. geschil over ouderlijk gezag)
 • Inkomen & Werk (bijv. conflict met werkgever)
 • Woon-module (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Verkeer-module (bijv. afgenomen rijbewijs)

De maandelijkse premies schommelen nogal (beginnend bij €31,95 t/m €33,40 per maand in juni 2024). Het bedrag komt tot stand door het pakket dat je kiest, het geldbedrag dat je verzekert, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Erica vergelijken? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering