Woonverzekering Edam Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €9,50 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van deze website ontdek je de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Edam. De woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel + opstalverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Geen koopwoning maar een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle grote verzekeraars als bijv. Centraal Beheer en Unigarant die schade veroorzaakt door bliksem, storm, water, inbraak verzekeren.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Edam juli 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Schade die wordt gedekt is o.a. diefstal, brand, vandalisme, inbraak, water. Je moet dan denken aan bijv. een defecte laptop. Met de term inboedel omschrijven we alle spullen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Spullen die aan het huis vastzitten vallen onder de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als cd-speler en barbecue? Er zijn in de basis 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Edam? Start meteen de verzekeringsvergelijker. In de regel doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In jouw verzekeringspakket zie je meestal de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel is dit alles te combineren met ongevallenverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals ASR Verzekeringen of REAAL Verzekeringen werken met zulke pakket verzekeringen. Ook interessant: Dijken verzekeringspakket.

Laagste prijs

Mooie pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Snel geld op je rekening

Duidelijkheid in maandkosten

Begrijpelijk

woonverzekering-edam


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Edam-Volendam? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn gedekt. Mede hiervoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Veel hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een extra uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten bijvoorbeeld door waterschade of poging tot inbraak. Dankzij een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of een oververhitte elektrische deken? Brand kan ook jou gebeuren. Dergelijke kosten lopen al snel hoog op. Door middel van een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schade door ontploffing. Schade als gevolg van brand aan jouw inboedel verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak / Diefstal

Een diefstal in Edam is niet leuk, maar kan gebeuren. Kerntrekken of hengelen, het kan op zoveel manieren. Jouw schade n.a.v. diefstal dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning loopt middels de opstal, en gestolen kostbaarheden worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Omhoogkomend rioolwater / een lekkende kraan. Je kunt last krijgen van een opbollende vloer. In de regel worden dergelijke kosten vergoed met jouw opstal- of inboedelverzekering. Bestudeer de condities van de polis en check welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we te maken met een flinke storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in forse schade. Je kunt denken aan ontbrekende dakpannen. Doorgaans is het schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm geldt er vaak een hoger eigen risico tot wel €255.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Edam
Wil jij een goedkope woonverzekering afsluiten die past bij jouw woning? Onderstaand bekijk je bruikbare info. Verzeker vandaag nog jouw woning in Edam moeiteloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor twee-onder-een-kapwoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk en BORG
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Edam

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Onze adviseur: jij mag de woonverzekering in Edam aanvullen met een aantal nuttige aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hieronder doorzoek je nuttige adviezen (ook interessant: woonverzekering Boven-Leeuwen afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is de glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een aanvullende glasdekking is dan geen gek idee. Deze nieuwe modulestaat je bij bij gebroken glas. Belangrijk: aquaria, spiegels en tablets zijn in de regel niet inbegrepen. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling betaalt uit bij bijna alle schades. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Tevens betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Uw kind valt met de fiets tegen de auto van andere mensen
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas rode wijn over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met de buitenhuisdekking. Zo zijn je bezittingen niet alleen binnenhuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Noord-Holland). Voorbeelden hiervan zijn kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een mobiele telefoon & een muziekinstrument. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht beschik je al over een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Edam

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schades die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan bezittingen en schade aan het lichaam. Denk dan aan een kapotte telefoon & fysiotherapie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook schade aangericht door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Dergelijke polissen vergoeden bedragen vanaf zo’n €1.250.000 tot €3.000.000. Meestal hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module sluit je af vanaf €2,80 per maand. Bekijk ook FBTO.

Rechtsbijstandverzekering Edam
De polis rechtsbijstand geeft ondersteuning bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit is relevant bij o.a. aankopen die niet geleverd zijn & conflict met een automobilist. In dat geval is het belangrijk dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit meerdere modules.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met bedrijven)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. studiefinanciering)
 • Module Wonen (bijv. conflict met verhuurder)
 • Verkeer-module (bijv. terugvorderen van schade)

De maandelijkse premies variëren significant (startend vanaf €24,50 tot wel €26,50 per maand in juli 2024). Het tarief komt tot stand door de grootte van het pakket, het bedrag dat je wilt afdekken en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Edam vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?