Woonverzekering Donkerbroek Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €4,20 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Op het moment dat er iets voorvalt, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Dankzij onze vergelijker tref je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Donkerbroek. Een woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Huur je? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk meteen alle grote verzekeraars zoals bijvoorbeeld Allianz en Unigarant die schade door o.a. inbraak, storm, vandalisme, brand vergoeden.

 • Alle erkende aanbieders
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Donkerbroek juli 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Je bent gedekt tegen schade door bijv. water, storm, diefstal, brand, inbraak. Denk bijvoorbeeld aan gestolen sieraden. Onder inboedel verstaan we alle kostbaarheden die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Eigendommen die vastzitten aan je huis verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter de meeste Nederlanders hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals game consoles of tuingereedschap? Op dit gebied zijn er drie soorten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Donkerbroek? Start vandaag nog de vergelijkingstool. Vaak doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen gaan voor een populair verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In zo’n verzekeringspakket zie je vaak de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker is dit alles te combineren met rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als BLG wonen en Turien en Co zijn expert op het gebied van dergelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: De Veenhoop verzekeringspakket.

Lage premie

Extra pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Alle premies op 1 factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-donkerbroek


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Ooststellingwerf? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert het huis tegen schade voortkomend uit water, storm, brand en andere oorzaken. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als de garage zijn verzekerd. Hierdoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van schade. Alle grote hypotheek-leveranciers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Via een (extra) uitgebreide polis sta je niet voor vervelende verrassingen bij kostenposten veroorzaakt door aanrijding of aanvaring en olie. In het geval van een all-risk poliswordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een defect strijkapparaat? Een kleine of grote brand kan iedereen overkomen. De kostenposten zijn vaak enorm. Via een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Schade als gevolg van brand aan roerende zaken kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een huisbraak in Donkerbroek kan zomaar gebeuren. Kerntrekken of Lock picking, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt n.a.v. diefstal kan je beperken met een woonverzekering: schade aan alle onroerende zaken handel je af via de opstalverzekering, en afgenomen eigendommen regel je via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een lekkende wasmachine of het stukvriezen van CV-buizen. Het gevolg kan zijn onbruikbare meubels. Normaliter wordt deze schade gedekt via de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de polisvoorwaarden om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een hevige storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met hevige schade. Hierbij kan het gaan om o.a. scheuren in het metselwerk. In veel gevallen gaat het om schade aan het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico tot circa €305.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Donkerbroek
Snel een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw huis en wensen? Hierna bekijk je meer informatie. Verzeker vandaag nog het huis in Donkerbroek gemakkelijk online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Markeer jouw type woning (bijv. appartement). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Borg certificaat.
 9. Je ziet nu alle polissen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Donkerbroek

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat je nog niet tevreden bent. Goed nieuws: men mag deze woonverzekering in Donkerbroek complementeren met extra praktische aanvullende modules. Veel gekozen opties zijn: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna bekijk jij handige tips (of klik door naar: woonverzekering Bilthoven afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is voor huizen als dezeaan te raden. Deze additionele polis staat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: zaken als een aquarium of iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Check in de huurvoorwaarden of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze module verzekert bijna alle denkbare schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Wel geldt dit alleen als het hier een ongelukje betreft. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • je zoontje schiet door de ruit bij de buren
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met een erkende buitenhuisdekking. Op die manier zijn de kostbaarheden niet alleen binnenhuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere een laptop & kleding. Pas op voor oververzekeren: wellicht heb je al een smartphone-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Donkerbroek

Met een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: materiële schade en schade aan iemands gezondheid. Hierbij kan jij denken aan: krassen op de auto + kosten voor medicatie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze producten bieden een verzekerd bedrag vanaf zo’n €1.150.000 tot zo’n €2.800.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Deze module is al af te sluiten vanaf €2,65 (per maand). Check ook Interpolis dekking.

Rechtsbijstandverzekering Donkerbroek
De rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische problemen. Dit is relevant bij o.a. conflict over erkenning van kinderen & conflict met aannemer. Hierbij is het belangrijk dat iemand jou bijstaat zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn allerlei mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een keukenhandel)
 • Module werk (bijv. bij ontslag)
 • Module Wonen (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Module verkeer (bijv. schade of letsel in verkeer)

De maandelijkse premies fluctueren behoorlijk (vanaf zo’n €35,45 tot wel €25,05 p/maand in juli 2024). De premie vindt zijn grondslag in het type verzekering, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Donkerbroek op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?